Amendă de până la 20.000 de lei pentru inscripții și simboluri ilegale pe drapelul României

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adăugarea pe drapelul României a altor inscripţii şi simboluri în afara celor aprobate prin lege va putea fi sancţionată cu amendă de la 10.000 la 20.000 de lei. Legea a fost adoptată marți de Camera Deputaţilor.

Proiectul de lege, adoptat cu 246 de voturi „pentru”, 32 „împotrivă” şi o abţinere, modifică articolul 20 din Legea nr. 75/1994. 

Se stabilește și sancționează drept contravenţie fapta constând în încălcarea interdicţiei de a adăuga pe drapelul României alte inscripţii şi simboluri în afara celor aprobate prin lege sau prin regulamentele militare.

Cetăţenii sunt datori să manifeste respect faţă de drapelul şi imnul naţional al României şi să nu comită niciun act prin care s-ar aduce ofensă acestora.

Încălcarea interdicţiei constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei de către agenţii constatatori din cadrul Poliţiei Române şi ai Jandarmeriei Române, potrivit Agerpres.

Potrivit expunerii de motive, „pângărirea drapelului României, ca simbol naţional, prin ataşarea de însemne peste culorile naţionale constituie o abatere gravă de la ordinea publică şi trebuie sancţionată proporţional, cu amendă în cuantum ridicat, pentru a descuraja astfel de fapte antinaţionale”.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii