davis banner

MedievArtFest | Adrian Cozma: ”Cavalerii ba, Husarii da!”. Fără parada cavalerilor în municipiul Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În weekend va avea loc Festivalul Medieval de la Ardud, MedievArtFest Ardud, ajuns la ediția a X-a.

În cadrul unei conferințe de presă organizată pentru a prefața evenimentul, primarul oraşului Ardud, Ovidiu Duma, a declarat că a dorit să organizeze o paradă a cavalerilor asemenea anilor trecuţi, însă nu a primit aprobare de la Primăria Satu Mare pe motiv că nu se doreşte crearea unui precedent.

”Am făcut această solicitare către Primăria municipiului Satu Mare, însă domnul primar, pe considerentul că nu doreşte să creeze un precedent, în sensul de a nu fi şi alte parade, indiferent din partea cui în municipiu, a spus că nu doreşte să creeze un precedent.

Astfel, anul aceasta nu va fi o paradă în municipiul Satu Mare şi de aceea vă invităm pe toţi să fiţi prezenţi la acest sfârșit de săptămână la Ardud pentru a gusta acolo din tot ceea ce este pregătit”, a declarat primarul Ovidiu Duma.

Deputatul PNL Adrian Cozma susține că ”e inadmisibil ca în orașul nostru să nu putem să ne promovăm propria cultură”, solicitând Primăriei Satu Mare ”să reconsidere cererile organizatorilor de evenimente culturale care nu vor decât să promoveze orașul nostru și tradițiile locale străvechi”.

”Așa vede primarul Gabor desfășurarea evenimentelor culturale în municipiul Satu Mare. Cavalerii medievali nu se califică să treacă prin centrul orașului, în timp ce husarii și toți ceilalți participanți la evenimentele organizate de primarul orașului pot să-și exprime tradițiile și să se promoveze identitar”, susține Cozma.

Primăria Satu Mare a transmis un punct de vedere cu privire la solicitarea organizatorilor Festivalului Medieval de la Ardud:

”Festivalul Medieval MedievArtFest Ardud este un bun prilej de promovare a orașului Ardud. Acest festival este cunoscut printre sătmăreni, iar majoritatea participanților, la fel ca și la edițiile precedente, vor fi din municipiul Satu Mare. 

La nivelul județului Satu Mare sunt peste 20 de evenimente prin care se sărbătorește comunitatea din alte localități decât municipiul Satu Mare. Toate aceste localități își doresc promovarea sau lansarea evenimentului lor în centrul municipiului Satu Mare. Asta însemnă că cel puțin de 20 de ori pe an, centrul municipiului Satu Mare este blocat pentru marcarea sărbătorilor din aceste comunități.

Mai mult, la nivel de municipiu avem foarte multe solicitări pentru organizări de evenimente în aceeași locație. Toate aceste date se suprapun și ar putea crea un blocaj permanent al circulației din centrul orașului. 

Primăria Satu Mare a susținut și a dat aviz pozitiv pentru toate paradele organizate de ONG-uri sau instituții din municipiul Satu Mare”.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii