Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
banner draxkmaier satu mare

Dakar 2019 | Emanuel Gyenes a încheiat etapa a II-a pe locul 65

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Etapa a II-a de la #Dakar2019 s-a desfășurat între localitatățile Pisco și San Juan de Marcona, pe distanța de 553 km, proba specială a zilei având lungimea de 342 km.

Mani Gyenes a pornit în proba specială la 16:46 (ora României), de pe locul 68 însă primii care au luat startul au fost concurenții de la Auto, traseul fiind astfel destul de aglomerat. La finalul celor 342 km de probă specială, riderul de la Autonet Motorcycle Team s-a clasat pe locul 65, cu timpul de patru ore, 47 minute și 14 secunde. La categoria maraton, Mani Gyenes a încheiat etapa a II-a pe locul 9, iar la general este tot pe locul nouă (6h 09' 55''), la puțin peste o oră de liderul Marc Sola Terradellas.

Învingător în ziua 2, la moto, a fost austriacul Matthias Walkner, cu timpul de 3 ore, 23 minute și 57 secunde, pe locul doi a ajuns americanul Ricky Brabec (03h 24' 19''), iar al treilea a ajuns spaniolul Joan Barreda (03h 25' 38''). În clasamentul general provizoriu, după primele două dintre cele zece etape, Mani ocupă locul 65, cu timpul de 6 ore, 9 minute și 55 secunde.

Etapa a treia are loc miercuri, 9 ianuarie, între localitățile San Juan de Marcona și Arequipa, are o lungime de 798 km, iar 331 km sunt probă specială.

Ieri, la finalul primei etape, în clasamentul provizoriu Mani Gyenes s-a clasat pe locul 67, cu timpul de o oră 22 minute și 41 secunde, însă în clasamentul final al zilei a pierdut un loc, încheiind astfel etapa inaugurală pe locul 68. La categoria maraton, Gyenes a terminat prima etapă pe locul 8, cu 15 minute în spatele liderului, spaniloul Marc Sola Terradellas.

  • ”Am trecut cu bine de prima probă specială, cei 84 km au fost suficienți pentru încălzire. Am avut aproape 70 km de dune, nu a fost foarte greu, nisipul a fost destul de tare și nu m-am blocat niciodată. Am încercat să țin un ritm mai mic, să nu fiu nevoit să ridic motocicleta sau să cad, însă m-am simțit bine având în vedere situația medicală. Eu zic că o să fie bine în zilele următoare”, a spus Mani la finalul primei etape de la Dakar 2019.

Raliul Dakar 2019 se desfăşoară în întregime în Peru, deşertul Atacama fiind principala provocare pentru sutele de concurenţi. La ediția din acest an, Emanuel Gyenes, riderul Autonet Motorcycle Team va concura la categoria Malle Moto, cea despre care se spune că este cea mai dură din raliu. Mani Gyenes nu va avea echipă de asistenţă tehnică şi, după sutele de kilometri parcurşi în fiecare zi, va trebui să îşi pregătească singur motocicleta. La categoria moto au pornit 137 de concurenți. 

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii