Deputatul Magyar Lóránd: Pornește Rabla pentru Tractoare

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Programul pentru achiziționarea unui tractor nou va fi disponibil în curând pentru fermieri odată cu lansarea schemei de ajutor de stat „Sprijin în vederea achiziționării de tractoare și mașini agricole autopropulsate”. 

Bugetul alocat acestui program este de 500 de milioane de lei.
Sprijinul reprezintă 65% din valoarea de achiziție a tractorului şi/sau mașinii agricole autopropulsate noi, inclusiv accesoriile agricole aferente. În cazul tinerilor fermieri, sprijinul este de 80% din valoarea de achiziție a tractorului şi/sau mașinii agricole autopropulsate noi, inclusiv accesoriile agricole aferente. 
Ajutorul de stat va fi acordat solicitantului sub rezerva predării spre casare a unui autovehicul uzat și achitării contribuţiei proprii. 
Se cosideră cheltuieli eligibile cele realizate cu achiziţia de:
- tractoare 
- mașini agricole autopropulsate 
- accesoriile agricole aferente, care pot fi finanțate doar sub condiția achiziționării unui tractor sau a unei mașini agricole autopropulsate.
Fermierul care are atestat de producători, deci nu discutăm de forme de organizare juridică, va casa un vehicul uzat sau un tractor mai vechi şi va primi un voucher. Se va duce la dealer, îşi va achiziţiona un tractor şi un utilaj aferent tractorului respectiv, până la valoarea maximă de 55.000 euro. Dealerul va depune la Administraţia Fondului pentru Mediu decontul”, a declarat deputatul Magyar Lóránd, vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților.
 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii