Valer Beșeni: Satu Mare se poate lăuda cu producători de mobilă la standarde internaționale

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Valer Beșeni, secretar de stat în Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, alături de miniștii Mediului și Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, a vizitat prima zi a Târgului Internațional de Mobilă BIFE-SIM 2024. 

Evenimentul se desfășoară în perioada 19-22 septembrie 2024 și este organizat de Romexpo, în parteneriat strategic cu Asociația Producătorilor de Mobilă din România – APMR și Camerele de Comerț și Industrie din România. 
„Expozanții, printre care și reprezentanți de seamă din județul Satu Mare, pe care am avut bucuria să-i revăd, au șansa de a arăta publicului interesat talentul, potențialul și forța unei industrii cu tradiție în România, respectiv cea de prelucrare superioară a lemnului, o industrie care a reușit să se adapteze permanent la cerințele internaționale. Capacitatea ridicată se reflectă în rezultate: exportăm peste 90% din ceea ce producem la nivel național, iar pozițiile pe care le ocupăm în statisticile internaționale privind exportul de mobilă sunt locul 5 în Europa și locul 12 în lume.
Producătorii de mobilier din România valorifică superior masa lemnoasă, cunoscut fiind faptul că mobila crește de peste 11 ori valoarea bușteanului și de peste 8 ori valoarea cherestelei. După IT, producția de mobilier este ramura cu cea mai mare valoare adăugată în producției, de 55%. Acest lucru este posibil datorită investițiilor constante în utilaje, echipamente și capacități de producție noi și la cele mai înalte standarde. Este important de menționat și faptul că, în această industrie, sunt înregistrați peste 49.000 de salariați, iar în industriile conexe activează peste 150.000 de angajați. 
Știm că producătorii de mobilier au avut de suferit în ultimii ani din cauza creșterii prețului la materia primă, respectiv masa lemnoasă, scăderea calității acesteia, din cauza nesortării corespunzătoare la vânzare, creșterea cheltuielilor cu energia, a costurilor cu forța de muncă etc. Suntem aici pentru a veni în întâmpinarea problemelor dumneavoastră și pentru a discuta deschis despre cum am putea încuraja în continuarea producătorii de mobilă din țara noastră să exceleze în acest domeniu de activitate!” a declarat Vale Beșeni.
Toți cei dornici să viziteze Târgul, o pot face până duminică, la Romexpo, Pavilionul B2 (19 – 21 septembrie 2024, între orele 10.00 și 18.00; 22 septembrie 2024, între orele 10.00 și 16.00).

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii