Vizită de lucru a secretarului de stat Lilla Debelka la Satu Mare

Secretarul de stat Lilla Debelka, din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, a prezentat azi la Satu Mare campania națională “Informare acasă! Siguranță în lume!”.

Evenimentul a avut loc la Colegiul Național “Ioan Slavici” din Satu Mare, în prezența a 200 de elevi, profesori, reprezentanți ai asociațiilor de părinți și directori ai liceelor din teritoriu.
La eveniment au participat președintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, ministrul Tineretului și Sportului, Bran Ioana, senatorul Gabriel Leș, prefectul Darius Filip, Consulul General al României la Gyula (Ungaria), Florin Vasiloni, precum și reprezentanți ai IJP, ITM, AJOFM și ai Inspectoratului Școlar Județean.
Campania are drept scop informarea cetăţenilor români asupra riscurilor la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studii sau de a se stabili în afara graniţelor României.
Campania se derulează în două etape. Prima etapă are loc în lunile mai-iunie și este dedicată tinerilor, care doresc să studieze, să călătorească sau să muncească în străinătate. Cea de-a doua etapă dedicată adulţilor se va desfăşura în perioada septembrie-octombrie pentru cei care doresc să muncească, sezonieri, în agricultură, în diferite servicii.
Românii care doresc să studieze, să călătorească sau să muncească în afară trebuie să ştie că nu sunt singuri şi, dacă se vor afla în dificultate, să știe cum şi unde, pe cine pot să contacteze pentru ca în cel mai scurt timp să beneficieze de sprijin.
Campania continuă în celelalte județe ale României.

sursa: PSD Satu Mare

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii