Mâine va fi pus în funcțiune un defibrilator în incinta Centrului Comercial Someșul

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Rotary Club Satu Mare va pune în funcțiune, mâine, la ora 16,00, în incinta Centrului Comercial Somesul, un defibrilator achizitionat de catre firma Executiv Trading.

Dat fiind faptul ca zona centrului comercial este o zona foarte circulata, s-a considerat ca este un loc potrivit pentru montarea defibrilatorului astfel incat el sa foloseasca, in caz de nevoie, cat mai multor persoane.
Stopul cardio-respirator reprezinta principala cauza de deces in lume la ora actuala. Cele mai multe decese au loc in afara sistemului medical – acasa, la locul de munca, pe strada, in mijloace de transport in comun, pe terenurile de sport etc. Sansele de supravietuire ale victimelor unui stop cardiac cresc considerabil daca, in apropierea lor, se afla un defibrilator automat de acces public.
Prin defibrilarea precoce, sansele de supravietuire ale victimelor unui stop cardiorespirator cresc foarte mult.
La momentul actual, defibrilatoarele semiautomate externe au meniuri foarte simple, cu comenzi vocale in limba romana, de exemplu. Practic, pentru utilizarea unui defibrilator semiautomat extern, persoana care il foloseste trebuie doar sa il porneasca de la butonul ON/OFF si sa asculte indicatiile vocale pe care i le da defibrilatorul.
Si, foarte important, defibrilarea are loc doar daca aparatul sesizeaza necesitatea reala in functie de parametrii vitali ai persoanei in cauza.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii