Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Probleme în programul ”Cornul și laptele”. Deputatul Magyar Lóránd s-a adresat ministrului Petre Daea

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Deputatul UDMR de Satu Mare, Magyar Lóránd, a adresat o întrebare ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe o temă care preocupă majoritatea administrațiilor locale.

România a aderat la Programului pentru școli al Uniunii Europene, denumit pe plan național Programul pentru școli al României derulat de Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Acesta este, de fapt, o versiune reînnoită a programului „cornul și lapte”.

Guvernul a adoptat deja lansarea programului, o noutate majoră constând în faptul că toate Consiliile locale, în colaborare cu Consiliile județene, vor avea dreptul de a achiziționa laptele, cornul și fructele destinate instituțiilor de învățământ.  În schimb, administrațiile locale s-au lovit de  lipsa normelor de aplicare a programului.

Deputatul parlamentar, Magyar Lóránd, a adresat o întrebare ministrului Agriculturii, Petre Daea, legate de problemele cu care se confruntă mai multe administrații locale.

Deputatul UDMR a declarat că în județul Satu Mare există mai multe consilii locale care și-ar asuma achiziționarea produselor aferente, însă în lipsa normelor de aplicare care ar trebui să definească competențele și atribuțiile în organizarea și derularea procedurilor de achiziționare, acestea nu pot întocmi un plan pentru următorul an școlar. 

”Nu este aprobat bugetul alocat în acest sens pentru anul școlar 2018-2019, precum și modul de alocare a sumelor în cazul consiliilor care doresc preluarea demarării programului”, a afirmat Magyar Lóránd.

Deputatul sătmărean i-a cerut ministrului Petre Daea să spună pe când se preconizează aprobarea hotărârii de către Guvern, respectiv dacă poate fi demarat Programul pentru școli a Uniunii Europene începând cu anul școlar 2018-2019 având în vedere obstacolele amintite.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energykardioclubnoiembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii