banner draxkmaier satu mare

Trei prelevări de organe la Spitalul Județean de Urgență din Satu Mare în ultimii patru ani

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Trei intervenţii de prelevare de organe au fost realizate în ultimii patru ani la Spitalul Județean de Urgență din Satu Mare. 

Ultima prelevare de organe a avut loc în acest an, iar celelalte două, în anul 2015.

Operaţia din acest an a fost realizată de o echipă de medici din Cluj. Familia pacientului şi-a dat acordul pentru prelevarea de organe, după care comisia constituită la nivel de spital pentru astfel de cazuri a solicitat prezenţa unei echipe de specialişti care să facă intervenţia.

Totodată, în acest an s-au mai înregistrat trei acorduri de transplant, însă nici unul nu a corespuns, potrivit celor declarate de purtătorul de cuvânt al SJU, Constantin Demian.  

În schimb, în județul vecin, la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare au avut loc peste zece prelevări de organe, iar ultima, a avut loc luni, 21 octombrie 2019, de la un pacient de aproximativ 40 de ani, aflat în moarte cerebrală în urma unui accident vascular cerebral.


Echipele de prelevare de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, Institutul Clinic Fundeni, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca şi Spitalul Clinic Colentina au venit în Baia Mare pentru a preleva cordul, ficatul, rinichii, cornee şi ţesuturi osoase de la un pacient de aproximativ 40 de ani, aflat în moarte cerebrală în urma unui accident vascular cerebral.
După ce familia și-a dat acordul pentru a ajuta la salvarea altor bolnavi aflați în suferință, au fost prelevate cordul, corneea, ligamentele și ficatul care au ajuns în București, în timp ce rinichii au fost trimiși la Cluj. Din păcate, plămânii nu au putut fi prelevați, existând suspiciunea unei afecțiuni pulmonare.


„În spatele acestor performanțe medicale se află munca titanică a echipei de coordonatori de transplant de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, alături de efortul deosebit al echipelor de prelevare şi transplant”, a transmis, într-o postare, Agenția Națională de Transplant.


Managerul-interimar al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, dr. Vasile Pop a arătat că, de la începutul anului și până în prezent, au fost peste 10 prelevări efectuate cu succes la unitatea medicală din Baia Mare.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii