Banner blato Livrare1 
banner simple shop

Proteste ample anunțate de angajații din Sănătate

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Angajații din sistemul sanitar și cel de asistență socială anunță proteste ample în perioada 11-19 februarie.

Federația ”Sanitas” cere Guvernului să renunțe la decizia privind reducerea sporurilor pentru bugetari, suspendarea acordării voucherelor de vacanță și reducerea indemnizației de hrană. 

Calendarul protestelor a fost decis de Consiliul Național al Federației SANITAS, care reclamă ”lipsa completă a dialogului social și a consultărilor cu organizațiile sindicale înaintea implementării acestor măsuri”.  

În cadrul protestelor, angajații din Sănătate vor picheta sediile Guvernului, a Ministerelor de resort și a Parlamentului.

”Atragem atenția guvernanților care zilele acestea pregătesc bugetul de stat că ignorarea completă a partenerilor sociali în condițiile construirii unei proiecții bugetare cu impact negativ major asupra veniturilor salariaților din sistemul sanitar și cel de asistență socială va declanșa nemulțumiri masive care riscă să se transforme în manifestații spontane ce vor putea bulversa activitatea curentă a celor două sisteme aflate în linia întâi a luptei cu pandemia, luptă care nu poate fi dusă eficient decât cu salariați lipsiți de grija zilei de mâine!

Facem apel la toți decidenții implicați în constituirea bugetului, precum și la toți parlamentarii care urmează să aprobe acest buget, indiferent de culoarea politică, să aibă în vedere că salariații din sănătate și asistență socială luptă de mai bine de un an cu virusul ucigaș în condiții de muncă nemaiîntâlnite până acum și sunt deja epuizați, iar lupta lor nu se va încheia curând, context în care, reducerea veniturilor acestora este o situație pe care nu o putem accepta.

Mai mult decât atât, creșterea imediată a salariilor, prevăzută de Legea 153/2017, pentru categoriile de salariați cu cele mai mici venituri din sistemul, constituie condiția de bună credință a Guvernului României, nenegociabilă din punctul nostru de vedere”, se arată în comunicatul ”Sanitas”.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii