gotec

Lucrările de reabilitare a secției ATI s-au încheiat. Investiție de 3 milioane lei

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare a fost integral reabilitată, printr-o investiție de aproape 3 milioane de lei.

Resursele financiare au fost asigurate de Ministerul Sănătății, Consiliul Județean Satu Mare și din fonduri proprii ale Spitalului Județean de Urgență Satu Mare. Este prima reparație capitală a secției efectuată din anul 1973 de când a fost dat în folosință Spitalul Județean de Urgență. 

Lucrările de reabilitare au fost finalizate integral, iar odată cu modernizarea secției vor fi respectate toate circuitele necesare desfășurării actului medical de terapie, care garantează siguranța pacienților și a personalului medical. 

3.reabilitare ati1

A fost refăcută întreaga infrastructură a secției, de la acoperiș până la finisajele interioare. Secția a fost recompartimentată și au fost refăcute circuitele medicale. Instalațiile de apă și canalizare, cele termice și de climatizare, tratare și reciclare a aerului au fost schimbate, iar instalațiile electrice sunt complet refăcute. Toate sistemele de monitorizare sunt automatizate, iar instalațiile de gaze medicale au fost modernizate, venind astfel în sprijinul direct al echipei medicale în procesul de tratare a pacienților.

  • “Secția de Terapie Intensivă este inima spitalului. Consider că este o investiție vitală, cu atât mai mult cu cât actualul context epidemiologic impune efectuarea unor manevre medicale de înaltă performanță, care  nu pot fi realizate fără o infrastructură corespunzătoare și dotări pe măsură. ATI va fi o secție etalon prin infrastructură și serviciile medicale pe care le va oferi”, a declarat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare. 

reabilitare ati3

Pe lângă realizarea lucrărilor de infrastructură, pentru dotarea secției s-au  achiziționat,printr-un proiect european, aparatură medicală modernă și mobilier adecvat, în acord cu noul standard de funcționare. Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare funcționează cu 24 de paturi, iar activitatea cu pacienții va fi reluată în următoarele trei săptămâni. 

reabilitare ati2

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii