davis banner

Ministerul Sănătății: Niciun caz de hepatită severă la copii nu a fost confirmat în România

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministerul Sănătății a transmis astăzi că niciun caz de hepatită severă la copii nu a fost confirmat până acum în România.

Săptămâna trecută, cinci cazuri supecte de hepatită severă acută, o afecțiune de origine încă necunoscută, au fost semnalate în România.

Cele două cazuri suspecte de îmbolnăvire cu virus hepatic de cauză necunoscută la un copil de 10 ani şi la un altul de 8 luni au fost infirmate, a informat, luni, Ministerul Sănătăţii.

”Cele două cazuri suspecte de îmbolnăvire cu virus hepatitic de cauză necunoscută ale unor copii de 10 ani, respectiv 8 luni au fost infirmate. Pentru o corectă informare a opiniei publice, precizăm că, în România, nu a fost depistat, până în prezent, niciun caz de hepatită severă de cauză necunoscută”, a precizat Ministerul Sănătăţii, potrivit Agerpres.

Pentru două cazuri suspecte de hepatită severă acută, anunțate în 28 aprilie, se aşteaptă rezultatele analizelor.

Primul caz suspect de hepatită de cauză necunoscută s-a înregistrat la o fetiţă în vârstă de 5 ani. Copilul a fost diagnosticat ulterior cu boala Wilson şi insuficienţă hepatică, iar medicii au efectuat sâmbătă un transplant de ficat la Institutul Clinic Fundeni.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii