gotec

Guvernul acordă sprijin pentru fertilizarea în vitro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Guvernul a aprobat în ședința de Guvern de astăzi un program social de interes naţional de susținere a cuplurilor şi a persoanelor singure, pentru creșterea natalităţii.

Actul normativ acordă un sprijin de 15.000 lei, pentru cupluri și femei singure, pentru acoperirea procedurilor necesare obținerii unei sarcini.

”Un subiect important pentru agenda de astăzi a şedinţei este aprobarea programului social de susţinere a cuplurilor şi persoanelor singure pentru creşterea natalităţii. Practic, astăzi completăm setul de politici guvernamentale pentru susţinerea familiilor tinere cu un program destinat creşterii natalităţii. Este o problemă, am putut să constatăm cu toţii intrarea într-un declin al natalităţii, aşa cum arată cifrele de la finele anului trecut. Nici anul acesta nu putem spune că avem progres. Prin programul de guvernare ne-am asumat să dezvoltăm politici care să ducă la creşterea natalităţii şi în acest sens au fost asumate o serie de programe ”Family Start” şi ”Student Invest”. Ele urmează să fie finanţate”, a spus Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de Guvern.

Programul are în vedere decontarea a 10.000 de proceduri pe an, la nivel național, începând cu 1 ianuarie 2023. Pentru acest an, începând cu 1 octombrie 2022, estimarea este pentru decontarea a 2.500 de proceduri.

Vor putea aplica femeile cu vârsta între 20 și 45 de ani, o diferență majoră față de criteriile din prezent care prevăd ca vârsta maximă a pacientelor să fie 40 de ani.

Ajutorul financiar va fi oferit doar în cazul procedurilor desfășurate într-o unitate sanitară sau farmaceutică autorizată de pe teritoriul României. De asemenea, acest ajutor poate fi oferit doar pentru maximum trei proceduri în fiecare an.

Programul este derulat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse în parteneriat cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și este finanțat de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Familiei.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii