La Satu Mare continuă campania pentru depistarea cancerului de col uterin

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sâmbătă, în comuna Supur a avut loc o acțiune de prevenire a cancerului de col uterin, respectiv recoltate pentru identificarea HPV și testare Babeș Papanicolau.

În cursul acestei acțiuni au fost efectuate peste 70 de teste.
Reamintim faptul că programul este coordonat de Institutul Oncologic Cluj Napoca în parteneriat cu INSP, finanțarea fiind obținută din Fondul Social European prin POCU 2014-2020, proiectul “Integrarea screeningului primar HPV în programul național de screening pentru cancerul de col uterin”.
Acțiunea a fost organizată de către Primaria Supur în colaborare cu PNL Satu Mare, OFL Satu Mare organizație condusă de Alina Ristea, OFL Supur - organizație condusă de Dana Crișan, cu sprijinul medicilor specialiști dr. Ghetina Ștefania, dr. Codruț Leah de la Clinica Gynoprax și dr. Pfau Iulian, președinte al comisiei de Sănătate a PNL Satu Mare. 
Sâmbăta viitoare, 21.01.2023, echipa Clinicii Gynoprax împreună cu întreaga echipa PNL Satu Mare continua campania în comuna Acâș la Gradinița nouă, de la ora 10.00, în incinta cabinetului medical școlar.
Detalii și informații despre această acțiune de prevenire și depistare a cancerului de col uterin la numărul de telefon 0771.600.535 sau la Primaria Acâș.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii