Intervenție în premieră efectuată de medicii urologi din cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

În urmă cu o lună, în cadrul Secției de Urologie a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, după o experiență de șapte ani în chirurgia radicală a cancerului vezical și peste 50 de cistectomii radicale efectuate chirurgical clasic, echipa de medici urologi formată din medicii Bogdan Feciche și Cristian Rusu, dr. Gorbatai, Juravle și Botezan, și anesteziști, împreună cu colegele asistente instrumentare și de secție, a efectuat prima astfel de procedură prin abord laparoscopic.

Evoluția pacientului a fost favorabilă, externarea s-a realizat în urmă cu două săptămâni, urmând să fie inserat într-un protocol oncologic standard.
Cancerul vezical infiltrativ reprezintă o mare încercare pentru pacient prin gravitatea afecțiunii, dar și o provocare pentru chirurgii urologi și specialiștii oncologi. Acești pacienți suferă o intervenție de extirpare a vezicii urinare și a ganglionilor pelvini. Intervenția este extrem de dificila tehnic și in ultimii ani se încearcă tot mai mult efectuarea ei prin abord laparoscopic pentru a reduce suferința pacienților și ameliora recuperarea lor.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii