davis banner

Ministrul Sănătății a anunțat epidemie de gripă la nivel național

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministrul Sănătății a primit raportul de la Institutul Național de Sănătate Publică și a anunțat epidemie de gripă la nivel național.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, în această dimineață că e declarată epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv și sunt 54 de decese din cauza bolii.

  • ”Deși aseară aveam o parte din datele pe care direcțiile de sănătate publică le-au transmis, nu au fost concludente, pentru că nu toate spitalele raportaseră cazurile de gripă. Am refăcut raportările și putem spune că s-a înregistrat a treia săptămână consecuvită epidemică. (…) Vorbim de o evoluție epidemică a gripei”, a declarat ministrul Sorina Pintea.

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 54, de la începutul sezonului, a informat Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, marți seară, că din cei 54 de români care au murit din cauza gripei, 49 sufereau și de alte boli, alți cinci pacienți decedați nefiind cunoscuți și cu alte afecțiuni.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii