banner draxkmaier satu mare

Intervenții | Cel mai vârstnic pacient operat în 2019 în Satu Mare, o femeie de 99 de ani

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Peste 2.000 de intervenții chirurgicale au fost realizate în primel trei luni ale anului la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare. Mai exact 2.337 de intervenții, cele mai multe fiind realizate pe secția de Chirurgie, în număr de 644.

Intervenția cu cea mai lungă durată s-a realizat în 7 ore, a fost o prostatectomie realizată laparoscopic de echipa de medici urologi, operator principal fiind medicul primar urolog Bogdan Feciche.

Cel mai tânăr pacient care a fost operat a avut puțin peste o lună și a fost supus unei intervenții pentru hernie strangulară bilaterală, intervenția fiind realozată de medicul Lajos Szatmari, iar cel mai vârstnic pacient operat a fost o femeie, de 99 de ani, care a suferit o operație de șold.

Totodată, medicii specialiști din cadrul Spitalului au efectuat o serie de intervenții chirurgicale, astfel:

Chirurgie vasculară: 67; chirurgie BMF: 118; ORL: 14; Chirurgie plastică: 423; Chirurgie pediatrică: 98; Chirurgie generală: 644; Urologie: PBP (20), cistoscopii (46), intervenții (355); Intervenții ginecologice: 86; Cezarieie: 162; Ortopedie adulți: 278 și Ortopedie pediatrică: 26.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii