Au trecut 20 de ani la meciul de fotbal cu cea mai mare diferență de scor, menționat în Cartea Recordurilor

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Dacă în cele mai multe meciuri sportive se marchează cel mult câteva goluri (scorul 0-0 nu este rar deloc), se întâmplă uneori ca anumite situații speciale să determină proporții nefirești de mari pe tabela de marcaj. 

Și mai șocant este când diferența de scor este una foarte mare, în condițiile în care meciurile de fotbal aduc față în față în cele mai multe cazuri echipe care evoluează în aceeași competiție, deci sunt încadrate la standarde de valori asemănătoare. Nici măcar în cupele europene sau în competiții de tip Cupa României, când se întâlnesc formații din campionate sau ligi diferite, nu se ajunge prea des la diferențe majore de scor.

Cu puțin peste 20 de ani în urmă (21 de ani se vor împlini în 2023) s-a consemnat însă un rezultat care a intrat direct în Cartea Recordurilor. Pe data de 31 octombrie 2002, două echipe din Madagascar au fost protagonistele unui meci care va rămâne în istorie prin proporția scorului: 149-0. AS Adema și SO l'Emyrne au ajuns în această situație dintr-un motiv special: în urma unui protest. 

Astfel, fotbaliștii de la SO l'Emyrne, considerând că arbitrajul a fost nedrept într-un meci disputat de ei anterior, au ales să protesteze chiar pe teren. Metoda aleasă este una cu totul specială: pe toată durata întâlnirii, jucătorii oaspeți și-au marcat goluri în propria poartă, intenționat. Gazdele, care erau deja campioane, au asistat amuzate la situația ridicolă pentru un meci oficial de fotbal.

Victoriile categorice primesc cote pe măsură la pariuri sportive

Pasionații de pariuri sportive știu că scorurile la diferențe mari și cele care presupun multe goluri sunt mereu asociate cu cote foarte mari, considerându-se că există puține șanse pentru ca astfel de scenarii să se adeverească. Scorurile exacte sunt oricum dificil de intuit, așadar cei care fac astfel de pronosticuri corecte ajung să aibă bilete cu câștiguri însemnate la agențiile de pariuri online și offline.

Și totuși, scorurile neașteptate sunt prezente în orice campionate. În Liga 1 spre exemplu, în ultimul sezon încheiat, chiar în ultima etapă s-a consemnat un scor demn de super cotă la pariuri online într-un derby: a fost 1-5 în meciul FCSB - Rapid, pe Arena Națională. Giuleștenii s-au impus la scor istoric la puțin timp după ce pierduseră într-o manieră radicală cu Farul Constanța, scor 7-2 pentru echipa care avea să câștige trofeul în campionatul național de fotbal al României.

Meciul cu scor 149-0 va rămâne probabil record pentru foarte mult timp

Este puțin probabil să mai apară prea curând un astfel de rezultat cu o asemenea diferență de scor într-un meci oficial de fotbal. Partida a fost parte dintr-un turneu de tip play-off pentru a se determina campioana națională la fotbal din Madagascar. 

AS Adema a devenit campioană după ce, în etapa precedentă, O l'Emyrne a terminat 2-2 cu DSA Antananarivo, acuzând arbitrajul pentru acordarea unui penalty controversat. Astfel, meciul direct dintre cele două echipe cu șanse la trofeu nu mai avea nicio importanță în clasament.

Interesant este că cei de la AS Adema au învins cu 149-0 fără a marca vreun gol, în condițiile în care jucătorii echipei O l'Emyrne au înscris continuu în propria poartă. În cele 90 de minute, media a fost astfel de aproape 1,66 goluri / minut. Recordul nu a fost considerat de bun augur de către Federația de Fotbal din Madagascar, care l-a suspendat timp de 3 ani pe Ratsimandresy Ratsarazaka, antrenorul echipei care a realizat protestul inedit. 

De asemenea, Mamisoa Razafindrakoto, jucător la O l'Emyrne și chiar căpitan al Naționalei Madagascarului, a fost suspendat o perioadă de timp. Pedepse similare au primit alți trei jucători ai formației ce a pierdut cu scor 0-149.

Și în România s-a consemnat în anul 2012 un scor uimitor: în liga județeană din Brașov, liderul CSM Făgăraș a învins cu 33-0 pe Izvorul Hoghiz. Oaspeții au jucat cu o formație de juniori și nici măcar nu au putut prezenta 11 jucători pe teren pe toată durata întâlnirii. Au început cu 8 jucători și au terminat cu 10. Cu 20 de minute înainte de finalul partidei, portarul echipei învinse a ieșit de pe teren pentru că i s-au rupt încălțările și nu avea altele de schimb.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii