Banner blato Livrare1 

Propuneri din partea Asociației “Free Life“ cu privire la regulamentul de gestionare a câinilor fără stăpân

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Executivul Primăriei Municipiului Satu Mare a supus dezbaterii publice un nou regulament de gestionare a câinilor fără stăpân începând cu 16 octombrie 2017.
Până în prezent opinia publică, dar și asociațiile de protecție a animalelor au putut aduce modificări și completări în vederea eficientizări acestui serviciu public și a îmbunătățirii modului în care se desfășoară gestionarea câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Satu Mare.
O singură solicitare s-a primit în acest sens, din partea Asociației de Protecție a Animalelor “Free Life“ Satu Mare. Astfel, luni, 13 noiembrie, administatorul public al orașului a avut o discuție pe marginea acestui regulament care urmează să fie supus votului consilierilor locali la finalul lunii noiembrie.
Asociația de Protecție a Animalelor “Free Life“ Satu Mare, reprezentată în cadrul discuției de trei voluntari, a venit cu mai multe propuneri importante în vederea completării regulamentului, dintre care amintim:
1. Interzicea operatorului care ridică și gestionează câinii comunitari de a aduce în centrul de adăpost din Satu Mare câini care provin din alte localități.
2. Obligativitatea operatorului de a demara campanii de informare și sterilizarea a câinilor din municipiul Satu Mare
3. La adopția câinelui care are sub 9 luni, proprietarul va trebui să semneze un contract prin care își asumă angajamentul că va steriliza câinele după împlinirea vârstei de sterilizare.
Administratorul public al orașului, Maskulik Csaba a subliniat că Primăria Municipiului Satu Mare are tot interesul și deschiderea pentru a se implica în activitățile de conștientizare și informare a populației cu privire la gestionarea câinilor fără stăpân, motiv pentru care s-a și elaborat acest nou regulament.
După adoptarea regulamentului în cadrul Consiliului Local, serviciul public de ridicare și gestionare a câinilor comunitari va fi scos la licitație publică. Prin această procedură serviciul public va fi externalizat unui operator care va răspunde direct de buna funcționare și gestionare a lui.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii