Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Serviciul Salvamont Satu Mare acționează în Munții Gutâi, Munții Oașului, Culmea Codrului și pe domeniul schiabil Luna Șes

Salvamontiștii profesioniști ai județului Satu Mare ne pot ajuta în situații limită, atunci când ne aflăm pe munte.

Serviciul Public Județean Salvamont și-a prezentat activitatea de salvare și protejare de vieți umane, desfășurată de la înființare și până în prezent, în cadrul ședinței Autorității Teritoriale de Ordine Publică din data de 29 martie 2018. 

S.P.J. Salvamont Satu Mare a fost înființat în februarie 2017 și funcționează în cadrul aparatului propriu al Consiliului Județean. Are 2 angajați și 7 voluntari salvatori montani atestați. Potrivit celor declarate de șeful Serviciului, Adam Boer, și salvatorul montan Alexandru Costin, activitatea de salvare montană este una complexă și implică foarte multe resurse, atât umane cât și materiale. Cu ajutorul unor imagini surprinse în timpul mai multor acțiuni montane, cei doi reprezentanți ai Serviciului le-au arătat membrilor ATOP o parte din activitatea salvamontiștilor.

Serviciul Salvamont Satu Mare acționează în Munții Gutâi, între localitatea Racșa și pasul Huta, în Munții Oașului, Culmea Codrului și pe domeniul schiabil Luna Șes. Pentru prevenirea accidentelor montane, angajații și voluntarii desfășoară activități de patrulări preventive, oferă permanență la refugiile Salvamont, marchează și întrețin traseele turistice, emit informări și avertizări pentru turiști și organizează  campanii de educație montană.

Un aspect important în derularea activității este reprezentat de acțiunile de salvare a persoanelor accidentate și dispărute. Atunci când sunt solicitați la astfel de evenimente neplăcute, în funcție de caz, salvamontiștii acordă primul ajutor,  transportă accidentatul la prima unitate sanitară și caută persoanele dispărute.           

S.P.J. Salvamont Satu Mare este coordonat operativ  de către I.S.U. Satu Mare și colaborează cu structurile M.A.I. în cazul unor accidente complexe. Datorită profesionalismului de care dau dovadă, salvamontiștii sătmăreni au fost solicitați de colegii lor din țară să dea o mână de ajutor în cadrul unor intervenții dificile de salvare și protejare de vieți umane, desfășurate în munți.

Atunci când vă aflați pe munte și sunteți într-o situație care necesită ajutorul salvamontiștilor, trebuie să apelați Serviciul Unic de Urgență 112 sau Dispeceratul Național Salvamont – 0725. 826.668.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclubseptembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii