CSM Satu Mare s-a calificat în finala Ligii Naționale de Baschet Feminin

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Baschetbalistele de la CSM Satu Mare au câștigat în această seară și meciul doi al semifinalei cu CSU Olimpia Brașov și s-au calificat în finala Ligii Naționale de Baschet Feminin.

Jocul disputat în Sala D.P. Colibași din Brașov a fost câștigat de ”sătmărence” la o diferență de patru puncte (72-68), brașovencele făcând un meci mult mai bun decât cel de la Satu Mare. Primul sfert l-au câștigat la o diferență de zece puncte (30-20), iar la pauza mare s-a intrat cu un avantaj de două posesii în favoarea gazdelor, 41-35.

În partea a doua a jocului, fetele lui Dobă au revenit și au trecut pentru prima dată la conducere după un run de nouă puncte (Harrison a marcat 7 puncte consecutiv+ 2 puncte Denson), 44-43 (min. 24). Ultimul sfert a fost cel mai echilibrat al meciului, cele două echipe mergând ”cap la cap” și trecând alternativ la conducere, până în minutul 37 când Handford a egalat pentru brașovence la 68. Porchia Green și Brittany Denson au marcat rapid pentru CSM, au stabilit scorul final al meciului, 72-68 și au obținut biletele pentru finală.

În cealaltă semifinală ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe a învins Universitatea Cluj-Napoca cu scorul de 2-0 (97-69 la Cluj, respectiv 87-59, la Sf. Gheorghe).
În marea finală a sezonului 2017/2018 se vor întâlni echipele care au terminat și sezonul regulat pe primele două locuri, ACS Sepsi SIC Sf Gheorghe și CSM Satu Mare urmând să joace pentru prima dată cu titlul pe masă. Dacă ”sătmărencele” joacă din nou o finală după șase ani, baschetbalistele de la Sepsi vor juca a patra finală consecutivă a Ligii Naționale de Baschet Feminin.
Finala se va disputa după sistemul cel mai bun din 5 meciuri, primul joc urmând să se dispute vineri, 20 aprilie, la Sfântu Gheorghe.

Semifinale | CSTBv Olimpia CSU Brașov 68 - 72 CSM Satu Mare (30 - 20, 11 - 15, 11 - 20, 16 - 17)
Sala: D.P. Colibași (Brașov);
Spectatori: 150;
Arbitri: Bedir Sefer, Cristian Trofim, Alexandru Nicolae ;
Comisar: Romi Stanciulescu;
CSTBv Olimpia CSU Brașov: Higgins 18 puncte, Pesovic 15 puncte, Handford 12 puncte, Irimia 11 puncte, Ash Hab 8 puncte, Radovic 2 puncte, Dumitrache 2 puncte, Jez;
Antrenor: Dan Calancea;
CSM Satu Mare: Baltic 18 puncte, Denson 16 puncte, Mandache 15 puncte, Harrison 14 puncte, Solopova 5 puncte, Sfîrlea 2 puncte, Green 2 puncte, Uiuiu, Kadar;
Antrenor: Marius Dobă.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii