Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Intrarea Maicii Domnului în Biserică, este prima mare sărbătoare din Postul Crăciunului, prăznuită la data de 21 noiembrie.

Intrarea în Biserică a Maicii Domnului este sărbătorită an de an, în data de 21 noiembrie, când se împlinesc multe tradiții care atrag norocul, sporul și sănătatea credincioșilor. Există și restricții în această zi importantă din calendar creștin ortodox, care vorbește despre momentul în care Fecioara Maria, în vârstă de trei ani, a fost adusă de părinţii săi, Ioachim şi Ana, la Templul din Ierusalim. 

În tradiția populară, Intrarea în Biserică a Maicii Domnului  mai este numită și Vovidenia sau Ovidenia, denumire întâlnită în Moldova, Muntenia şi Oltenia.

Intrarea Maicii Domnului în Biserică 21 noiembrie, Sărbătoarea Luminii

Sărbătoarea Intrarea Maicii Domnului în Biserică este asociată cu simbolurile luminii: candela, lumânarea, focul şi soarele. Ca și tradiție, în ziua de 21 noiembrie, credincioșii trebuie aibă candela aprinsă în casă, iar focul să ardă în cămin toată noaptea, pentru ca în viaţa copiilor din fiecare familie să vină norocul.

 

Intrarea Maicii Domnului în Biserică 21 noiembrie. De Vovidenie și de Crăciun, se deschid cerurile 

Credința populară spune că de Vovidenie, ca și de Crăciun, cerurile se deschid, iar oamenii pot înțelege graiul animalelor. Este momentul în care  credincioșii se roagă pentru împlinirea celei mai mari dorințe din viața lor.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii