davis banner

Programul ”Rabla pentru Electrocasnice” începe în iunie și are cel mai mare buget alocat. Anul acesta, fără televizoare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Administrația Fondului pentru Mediu anunță deschiderea perioadei de înscriere a persoanelor fizice, în cadrul Programului naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, începând cu 17 iunie 2022, ora 10:00.

Bugetul alocat Programului în anul 2022 este de 100 milioane lei

”Este cel mai mare buget pe care l-am alocat până acum Programului Rabla pentru Electrocasnice pentru că ne dorim să oferim posibilitatea cât mai multor persoane să își schimbe electrocasnicele vechi cu unele mai performante, astfel încât să se diminueze consumul de energie în locuințe. La nivel național, urmărim ca prin programele noastre să punem în practică politici și măsuri suplimentare pentru îmbunătățirea eficienței energetice, asigurând astfel o dezvoltare durabilă”, a declarat Laurențiu-Adrian Neculaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu.   

Începând cu 17 iunie 2022, persoanele fizice au la dispoziție 7 zile în vederea înscrierii în program prin crearea contului de utilizator în aplicația informatică.

Potrivit lui Tanczos Barna, voucherele emise vor trebui valorificate în șapte zile, în loc de 15 zile, iar valoarea acestora a rămas la același nivel ca în 2021.

”Televizoarele le-am eliminat pentru că riscam să transformăm acest program în Rabla pentru televizoare. Cred că anii trecuți am asigurat un sprijin suficient de mare pentru televizoare”, menționează ministrul Mediului.

Programul se va desfășura etapizat, similar cu modul în care a fost derulat anul trecut, echipamentele eligibile fiind împărțite în trei categorii ce vor fi lansate în date distincte.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii