Vouchere de 10.000 de euro pentru panouri fotovoltaice pe casele consumatorilor săraci

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

RePowerEU - vouchere de 10.000 de euro pentru instalare panouri fotovoltaice și baterii de stocare.

 

Aproximativ 122.000 de consumatori aflați în sărăcie energetică vor putea primi de la stat, începând cu 25 octombrie, vouchere de 10.000 de euro pentru a-și instala panouri fotovoltaice și baterii de stocare, din fonduri europene.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), programul RepowerEu, măsurile I4-A și I4-B, acordǎ granturi sub formă de bonuri valorice pentru accelerarea utilizării energiei din surse regenerabile de către gospodării. Fiecare potențial beneficiar poate primi vouchere de 10.000 de euro pentru a-și instala panouri fotovoltaice și baterii de stocare.

Procedura este similarǎ cu cea de la Agenția Fondului de Mediu (programul Casa Verde Fotovoltaice). Beneficiarii primari sunt firmele care instalează și care vor coopta potențialii beneficiari finali, printre care și persoanele vulnerabile din perspectiva sărăciei energetice, așa cum sunt ele definite în Legea nr. 226/2021.

Companiile deja se înrolează pe platformă și vor veni cu pachetul de clienți cărora le vor instala panouri fotovoltaice și capacități de stocare. Scopul este ca, la finalul acestei investiții acel consumator sa nu mai aibă nimic de plătit la factură.

Cum aplici?

Consultǎ lista firmelor autorizate.

Pregătește documentele necesare: act de proprietate, extras CF, CI.

Firma autorizată se va ocupa de depunerea dosarului tău și te va ghida în tot procesul.

Calendarul apelului se poate consulta în Ordinul nr. 6561/15.10.2024, disponibil AICI

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii