România trece în această noapte la ora de vară

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În România, trecerea la ora de vară are loc în ultima duminică a lunii martie, când, la ora 03:00, ceasurile sunt date înainte cu o oră, astfel încât ora devine ora 04:00, astfel că 26 martie va fi cea mai scurtă zi din acest an.

De-a lungul timpului, au existat discuții cu privire la eliminarea schimbării orei în Uniunea Europeană. În martie 2019, Parlamentul European a adoptat o propunere de a pune capăt schimbării orei în Uniunea Europeană începând cu anul 2021, însă decizia finală urmează să fie luată de fiecare stat în parte.
În prezent, trecerea la ora de vară și la ora de iarnă este încă în vigoare în majoritatea țărilor europene, inclusiv în România.
CFR Călători a transmis că trecerea la ora de vară nu va afecta programul trenurilor și că acestea vor circula conform programului stabilit. 

”CFR Călători informează că începând cu data de 26 martie 2023, în activitatea de transport feroviar se va trece la ora oficială de vară, ora 03:00 devenind ora 04:00. Trecerea la ora de vară nu modifică mersul trenurilor în vigoare, circulaţia se va efectua conform orarului prevăzut în mersul trenurilor”.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii