davis banner

Acțiuni ale polițiștilor în centre comerciale, piețe, terase și în zone cu aflux ridicat de persoane

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Peste 260 de poliţiştii sătmăreni, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri și polițiști locali, dar și cu reprezentați ai Ministerului Transportului, au acţionat în sistem integrat, în centre comerciale, piețe și terase, la unități de alimentație publică și în zone cu aflux ridicat de persoane, precum și în mijloacele de transport în comun.

Au fost verificate, în principal, modul în care societățile comerciale aplică măsurile specifice de diminuare a riscurilor, pentru activitățile desfășurate în spațiul public, privat sau închis, care constau în purtarea mijloacelor de protecție individuală de către angajați și clienți, modul de amenajare a teraselor pentru asigurarea distanțării fizice, asigurarea accesului și participarea la evenimente a unui număr limitat de persoane.

În cadrul acţiunilor punctuale desfăşurate în cursul zilei de ieri, au fost verificate 52 de societăţi comerciale, fiind vizate atât localuri de alimentaţie publică, cât şi piețele și unităţi comerciale care organizează evenimente pe timp de zi şi de noapte. 

De asemenea au fost verificate 35 de mijloace de transport în comun, cum sunt autobuze, maxi-taxi şi trenuri.

În cadrul acţiunilor au fost legitimate peste 250 de persoane, iar în urma verificărilor, au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.000 de lei, ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală.

”Reamintim că scopul acțiunilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală, ținând cont mai ales de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul Sars-CoV 2.

Comportamentul responsabil al fiecăruia dintre noi este felul în care vom reuși,  împreună,    traversăm  această perioadă  care  a  venit cu  niște  provocări deosebite”, a transmis IPJ Satu Mare.

Mulțumim sătmărenilorcare au înțeles, în marea majoritate, să se comporte responsabil, și vă asigurăm că vom fi prezenți, în continuare, la datorie!

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii