davis august

Persoanele care nu au reședință în România pot înmatricula provizoriu un autovehicul. Legea a intrat în vigoare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Persoanele care nu au reședință în România pot înmatricula provizoriu un vehicul. Legea a intrat în vigoare în 16 august 2023. 

Totodată, este instituită posibilitatea ca persoanele care nu au reședință sau domiciliu în România să înmatriculeze provizoriu un vehicul, cu scopul de a-l înmatricula ulterior în altă țară.
La articolul 13, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alin. (1^1), cu următorul cuprins:(1^1) Prin excepție de la prevederile alin. (1), proprietarii care nu au domiciliul, reședința sau, după caz, sediul în România pot solicita înmatricularea temporară a autovehiculelor și remorcilor ce urmează a fi scoase din România în vederea înmatriculării în alt stat, la oricare autoritate competentă să realizeze operațiuni de înmatriculare.
Până la aprobarea OG nr. 29/ 2023, acest lucru era permis doar cetățenilor care aveau reședința sau domiciliul în România.
 
Anunț important al Poliției: O categorie de șoferi își pot recupera IMEDIAT permisul reținut de polițiști. Lege intrată în vigoare
În ședința de Guvern de joi, 10 august a.c., a fost adoptată Ordonanța nr. 29/2023 prin care se modifică Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, la propunerea specialiștilor Ministerului Afacerilor Interne.

 

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii