Biblioteca Județeană Satu Mare revine la programul extins

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Începutul anului școlar coincide, în mod tradițional, cu decizia Bibliotecii Județene Satu Mare de a reveni la programul obișnuit de funcționare cu publicul. 

Astfel, publicul cititor beneficiază de program extins în unele zile ale săptămânii, atât la secțiile de la sediul central, cât și la filiala de cartier nr. 1, situată în cartierul Micro 16, Strada Brândușa nr. 17.
În zilele de luni, miercuri și vineri secțiile bibliotecii de la sediul central sunt deschise pentru public în intervalul orar 09:00–16:00, iar în zilele de marți și joi, în intervalul orar 09:00–18:00. Enumerăm aici Secția de împrumut pentru copii, Secția multiculturală, Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr” și Secția de împrumut pentru adulți cu cele două secțiuni, beletristică și enciclopdică. 
Filiala nr. 1 asigură un program de funcționare cu publicul de șase ore pe zi distribuite astfel: luni și miercuri, de la 12:00 la 18:00, iar marți, joi și vineri, de la 09:00 la 15:00. Filialale nr. 2 (Cartier Micro 17, în incinta Școlii Gimnaziale „Ion Creangă”, Strada Someșului nr. 6, parter) și nr. 3 (în incinta Liceului Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt”, Strada George Călinescu nr. 51, parter), sunt deschise pentru public în zilele lucrătoare ale săptămânii, în intervalul orar 09:00–15:00.
Cercetătorii, istoricii și pasionații de bibliofilie au acces nemijlocit la serviciile Compartimentului fond de patrimoniu, carte rară, cercetare. Atelier memorial „Nae Antonecsu” în zilele de marți și joi conform următorului grafic: marți, de la 10:00 la 12:00, iar joi, de la 13:00 la 15:00.
Sătmărenii pot accesa catalogul online al Bibliotecii Județene Satu Mare disponibil pe pagina web a instituției, iar cititorii însciși la bibliotecă au posibilitatea de a-și crea cont de utilizator și de a beneficia de serviciile și facilitățile bibliotecii, oferite online (prelungirea termenului de împrumut, rezervări de titluri etc.) Tot în cntul de utilizator pot adăuga recomandări de lectură precum și recenzii ale cărților citite. Totodată, softul intergrat de bibliotecă îi notifică automat pe cititori asupra termenului de returnare a publicațiilor pentru a preîntâmpina situațiile generatoare de penalități în caz de depășire a termenelor de împrumut.
Înscrierea la bibliotecă și eliberarea permisului de utilizator sunt servicii gratuite, la fel și împrumutul publicațiilor la domiciliu, împrumutul documentelor pentru lectură și studiu în spațiile special amenajate, prelungirea termenului de împrumut–inclusiv prin telefon sau online, rezervări de titluri, servicii bibliografice și de informare, acces la presa tipărită curentă și la colecțiile retrospective, acces ghidat la colecția legislativă LexExpert, actualizată la zi, participarea la diversele activități și programe culturale și educative etc. 
O altă noutate pe care o oferă biblioteca publicului pasionat de lectură este posibilitatea de a împrumuta șase titluri, la o singură vizită la bibliotecă, în loc de trei titluri. Regulamentul complet al serviciilor pentru public este disponibil pe pagina web a bibliotecii, la Secțiunea „Acte normative de organizare și funcționare”.
Pentru a fi informați din timp despre activitățile instituției sau pentru a fi la zi cu noutățile editorile și cu recomandările săptămânale de lectură, sătmărenii sunt încurajați să acceseze pagina de Facebook a bibliotecii: https://www.facebook.com/bibliotecasatumare
La început de an școlar și la o zi după celebrarea Zilei Internaționale pentru Alfabetizare (marcată, la inițiativa UNESCO, la data de 8 septembrie), Biblioteca Județeană Satu Mare lansează tuturor cadrelor didactice, preșcolarilor, elevilor și părinților invitația de a trece pragul instituției cărții sătmărene și de a se bucura de resursele și facilitățile oferite de biblioteca publică. Succesul la învățătură și reușitele din viață sunt influențate și de numărul cărților citite și, implicit, de calitatea informațiilor din cuprinsul acestora. Să fie un an școlar cu bucurii și multe cărți citite!

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii