Investiţii în infrastructură şi monumente pentru marcarea Centenarul Marii Uniri

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Este felul în care autorităţile din întreaga ţară vor să marcheze Centenarul Marii Uniri.
La Oradea, de exemplu, va fi construit Podul Centenarului, care va fi inaugurat la 1 Decembrie 2018. Este unul dintre cele 100 de proiecte prin care administraţia locală vrea să marcheze 100 de ani de la unirea Transilvaniei cu România.
"Intenţionăm să îl inaugurăm la data de 1 decembrie. Acolo se construieşte un pod în locul fostei pasarele de la Centrul de Calcul care era într-o stare avansată de degradare şi nu mai prezenta siguranţă pentru pietoni", a precizat Anca Grama, purtător de cuvânt al Primăriei Oradea.
Zece milioane de lei vor fi investiți pentru ca în locul fostei treceri pietonale să fie ridicat un pod rutier. Acesta va prelua o parte din traficul din zona centrală și va oferi o pistă de biciclete şi spaţiu pentru pietoni.
Şi alte oraşe mari din România vor marca Centenarul prin investiţii în infrastructură şi monumente istorice. De exemplu, la Arad va fi renovat Palatul Unirii, la Alba Iulia, lângă Cetate, va fi amplasat monumentul Unirii, iar la Bucureşti va fi amenajată o zonă verde de un hectar și jumătate care se va numi Parcul Centenar.
sursa: Digi24

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii