Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Marți, 13, declarată: ziua informării preventive

Începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a alăturat iniţiativei derulate la nivel european, stabilind ca în fiecare zi de marţi 13, să fie organizată “Ziua Informării Preventive”.
Desfăşurate sub sloganul “Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile ce au loc în această zi urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi prin nerespectarea măsurilor de prevenire a diferitelor situaţii de urgenţă şi familiarizarea acestora cu regulile de comportare menite a le proteja viaţa şi bunurile.
Pentru a marca ”Ziua informării preventive”, cadrele Inspecţiei de Prevenire au organizat astăzi puncte de informare preventivă în cadrul unor unități sanitare. Inspectorii au oferit cetățenilor și cadrelor medicale broşuri, afişe şi pliante referitoare la riscurile care decurg din exploatarea sistemelor de încălzire cu defecţiuni sau improvizații, fără asigurarea supravegherii sau având coşuri de fum deteriorate, necurăţate de funingine sau neprotejate termic faţă de materialele combustibile sau din suprasolicitarea instalaţiilor şi aparatelor electrice. În cadrul aceleiaşi activităţi, participanților le-au fost prezentate principalele măsuri şi reguli de apărare împotriva incendiilor, precum şi modul în care în care trebuie să se comporte în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. Au fost mediatizate campaniile de informare și educație preventivă a populației R.I.S.C. “Siguranţa NU e un joc de noroc!”, “Mai bine previi, decât să nu fii!”.

Lasă un comentariu

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclub7card