Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Prognoza meteo pe două săptămâni: temperaturile scad simţitor şi vin ploile de toamnă

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Meteorologii de la ANM au anunțat prognoza meteo pentru perioada 29 octombrie - 11 noiembrie. 

Într-un moment în care toată România, traversează o perioadă neobișnuit de caldă pentru data din calendar, mulți se întreabă când vor veni, totuși, primele ninsori. Vestea dată de meteorologi este una bună. Temperaturile se vor menține la început de noiembrie peste normalul perioadei, apoi vor scădea. Nu putem vorbi însă de ninsori, cel puțin pentru moment. În schimb, vor apărea ploile și burnița.

Estimarea meteorologilor de la ANM este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Prognoza meteo pentru 29 octombrie - 11 noiembrie pentru Maramureș

Până în data de 3 noiembrie valorile termice vor avea variații la valori mult mai ridicate decât în mod normal la această dată. Astfel, media temperaturilor maxime va fi între 21 și 24 de grade, iar a minimelor între 8 și 11 grade. Din data de 4 noiembrie și până la sfârșitul celei de a doua săptămâni vremea va intra într-un proces de răcire treptată, iar media maximelor termice va ajunge la 14 - 15 grade și a minimelor la 4 - 5 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jurul datei de 30 noiembrie și din data de 7 noiembrie.  

Prognoza meteo pentru 29 octombrie - 11 noiembrie pentru munte

În prima săptămână vremea va fi caldă pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime între 13 și 16 grade și a minimelor între 6 și 10 grade. În cea de a doua săptămână se va răcori treptat, astfel că la finalul ei media maximelor nu va mai depăși 8 grade, iar a minimelor 1 - 2 grade. Vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată mai ales la începutul intervalului și după data de 6 noiembrie.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energykardioclubnoiembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii