Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
banner draxkmaier satu mare

Teatru | Spectacolul „Prințesa de cartier” participă la Festivalul Internațional de Teatru Fest(in) pe Bulevard din București

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Nottara, organizează în perioada 11 - 20 octombrie 2019 ediția a VII-a a Festivalului Internațional de Teatru Fest(in) pe Bulevard.

Festivalul va cuprinde, în acest an, peste 30 de producții scenice, grupate în mai multe secțiuni, la care participă artiști din: România (Arad, Brăila, București, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Pitești, Ploiești, Satu Mare, Târgoviște), Bulgaria, Germania, Israel, Rusia. Selecția spectacolelor pentru teatrele din România și conceptul festivalului îi aparțin teatrologului Marinela Țepuș. Manifestarea mai cuprinde evenimente conexe: colocvii, discuții cu publicul după reprezentații, evenimente stradale, lansări de carte, expoziții de fotografie de teatru, întâlnirile AICT.RO, aniversări ale unor personalități teatrale.

Trupa ”Mihai Raicu” a Teatrului de Nord va juca în festival spectacolul „Prințesa de cartier” de Andrei Ivanov, traducerea Raluca Rădulescu, regia Nikita Betehtin, în secțiunea competitivă Criza feminității (condiția femeii de-a lungul timpului). Juriul va fi format din cinci personalități teatrale din România: Emil Boroghină, Oltița Cîntec, Claudiu Groza, Irina Ionescu, Doina Modola.

Spectacolul „Prințesa de cartier”, schițat în Laboratorul teatral din 2018 condus de regizorul Oleg Loevski, a avut premiera stagiunea trecută, în Sala Studio. Ideea piesei „Prințesa de cartier”a apărut în 2013, dar scrierea ei a început în cadrul „Laboratorului de Dramaturgie” organizat în 2016 de Centrul Național de Dramaturgie din Belarus.

Piesa a fost finalizată în februarie 2017, când a fost selectată pe lista-scurtă a Festivalului de Dramaturgie Tânără Liubimovka-2017, a fost premiată la trei concursuri de dramaturgie: Personajeși Inițieri și Superlative, fiind apoi nominalizată la categoria „Cea mai bună piesă a anului” la Premiile „Masca de Aur”, ediția 2018. În decurs de un an piesa a fost montată de regizori tineri, dar foarte apreciați, în peste 10 teatre diferite din Belarus și Rusia.

PRINȚESA DE CARTIER de Andrei Ivanov
Regia: Nikita Betehtin
Traducerea: Raluca Rădulescu
Scenografia: Cristian Gătina
Distribuția:
Tanka - Raluca Mara
Serioja - Andrei Stan
Kostea - Ciprian Vultur
Larisa, mama lui Serioja - Dana Moisuc
Egor, tatăl Tankăi - Sorin Oros
Slavik - Tibor Székely
Veronicika - Alexandra Odoroagă
Renat - Cristian But
Data premierei: 12 mai 2019, Sala Studio
Durata: 1h, 50 min.
Vârsta recomandată: 14 +

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii