Banner blato Livrare1 

Avram Iancu, comemorat în centrul municipiului Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Moții din Ianculeşti, Marna Nouă, Scărişoara Nouă, Horea, Dacia, Traian, Gelu și Baba Novac s-au întâlnit  azi în Piața 25 Octombrie din centrul municipiului Satu Mare, la bustul lui Avram Iancu, unde au comemorat 149 de ani de la trecerea în neființă a eroului național.

Evenimentul a fost organizat de către Societatea Cultural-Patriotică Avram Iancudeputatul Adrian Cozma, vicepreședintele Consiliului Județean Cristian Valer Beșeni, reprezentanți ai Asociației Uniți pentru Satu Mare, ai Asociației Codrenii și ai Asociației Tempora.

”A fost un simbol al moților cărora le-a insuflat forța și determinarea de care aveau nevoie românii transilvăneni pentru a-și obține drepturile.Un comandant străin, generalul Lüders, priveşte cu simpatie figura eroică a lui Iancu: „Sufletul mişcării româneşti, Iancu, a cucerit încrederea neţărmurită şi dragostea poporului său. Oriunde se arăta, era primit cu entuziasm. Toate privirile se îndreptau către dânsul, iar naţiunea română vede în persoana lui pe eroul şi ocrotitorul său”.Idealurile sale s-au concretizat până la urmă şi-au găsit la 1 decembrie 1918 o mare împlinire în actul unirii de la Alba Iulia” - a declarat deputatul Cozma.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii