Oșenii se pregătesc de sărbătoare: Festivalul Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă din Negrești-Oaș

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Festivalul-concurs va fi găzduit de Muzeul în Aer Liber al Țării Oașului, un loc de poveste,  unde ne putem găsi rădăcinile și trăi amintirile.

A XXIII-a ediție a Festivalului Datinilor şi Obiceiurilor de Iarnă va avea loc marți, 27 decembrie 2022, la Negrești-Oaș. La tradiționalul eveniment sunt așteptate 12 ansambluri folclorice, cete și grupuri de colindători din Țara Oașului și din zonele etnografice învecinate.
Despre program a vorbit azi primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, în cadrul unei conferințe de presă. A XXIII-a ediție a Festivalului Datinilor şi Obiceiurilor de Iarnă va avea loc marți, 27 decembrie 2019, la Negrești-Oaș.
Festivalul este organizat de Primăria şi Consiliul Local Negreşti-Oaş prin Casa Orăşenească de Cultură Negreşti-Oaş, în parteneriat cu Muzeul Ţării Oaşului şi Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Negrești-Oaş.
Programul Festivalului este în aşa fel stucturat încât să reînvie un vechi obicei arhaic, unde după participarea la Sfânta Liturghie, comunitatea întreagă se regăsea la ciuperca de danţ, celebrând bucuria reîntâlnirii şi exprimând prin muzică şi dans întreaga spiritualitate a eposului oşenesc.
Va urma un concert extraordinar susţinut de ansamblul etno-folcloric Ștefan Vodă din Chișinău, desfăşurarea propriu-zisă a festivalului şi premierea participanților.

Participanți la festivalul-concurs:
- Corul bărbaţilor din Tur
- Ceata de corindători a Asociației Țara Oașului 
- Corul Bisericilor din Negrești-Oaș
- Ansamblul folcloric Sânzienele
- Ceata colindătorilor de la biserica din Racșa
- Ansamblul folcloric Oașul
- Grupul de colindători din Prilog
- Grupul rădăcinilor străbune din Călinești Maramureș
- Ansamblul Cetatea Codrului din Ardud
- Grupul Lăturenii
- Ansamblul Cununița
- Florile Turțului
La festival sunt invitaţi toţi cei care simt şi trăiesc alături de noi bucuria sărbătorilor de iarnă, îmbrăcaţi în straie tradiţionale, iar Primăria Negrești-Oaș promite că va fi gazdă ospitalieră şi de această dată.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii