Poftiți la teatru! TAKE, YANKE ȘI CADÂR, de Ziua Femeii, la Casa de Cultură ”Dr. Augustin Mircea” din Ardud

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Iubitorii de teatru sunt invitați miercuri, 8 martie, de la ora 18:00, în sala de spectacole a Casei de Cultură ”Dr. Augustin Mircea” din Ardud la piesa de teatru TAKE, YANKE ȘI CADÂR, în varianta dramaturgică propusă de Compania ”Liviu Rebreanu” a Teatrului Naţional din Târgu Mureş. 

Scrisă în 1932, piesa Tache, Ianke şi Cadâr a trecut proba timpului şi a devenit unul dintre cele mai populare texte interbelice din literatura dramatică românească. 
Povestea celor trei mici negustori – un român, un evreu şi un turc – a căror tihnă monotonă e tulburată de o dilemă de ordin personal, redefineşte relaţiile interetnice şi cele interumane.  Tache, Ianke şi Cadâr formulează întrebări şi propune răspunsuri actuale într-o manieră plină de #umor, în care slăbiciunile umane sunt tratate cu o ironică indulgenţă, iar posibilităţile de negociere prin înțelegere reciprocă sunt evidenţiate cu o inteligenţă fină.
Preț bilet: 30 lei;
Intrare GRATUITĂ pentru doamne și domnișoare, cu rezervare prealabilă la numărul de telefon 0774.576.252 sau direct la sediul Primărie Ardud.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii