Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

5.046.097 de euro pentru protejarea dumbrăvencei

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare a lansat proiectul „Protejarea dumbrăvencei în Bazinul Carpatin”. Valoarea proiectului este de
5.046.097 euro din care finanțare UE de 3.784.572 Euro, pentru APM Satu Mare: 611.683 Euro din care finanțare UE: 328.683 Euro.
Directorul APM, Elisabeta Bekessy și echipa de proiect formată din Adriana Culda, coordinator, Laurențiu Bărbos- asistent și Monica Pop – contabil, au precizat că proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și își propune protejarea speciei de pasăre pe cale de dispariție ”Dumbrăveanca” atât în România, cât și în Ungaria.
Proiectul are ca scop întărirea populației de dumbrăveancă în Bazinul Carpatic și asigurarea conservării favorabile pe termen lung a acestor populații. De asemenea, și creșterea până la finele anului 2019 a populației de dumbrăveancă cu 20% în ariile de protecție specială avifaunistică (SPA) din ambele țări.
Obiectivele proiectului: crearea locurilor de cuibărit adecvate în Ungaria și România, econdiționarea și îmbunătățirea locurilor de hrănire, reducerea mortalității specie, asigurarea conservării speciei pe termen lung în cadrul programului „Farmers for Roller”, promovarea și popularizarea practicilor de gospodărire a terenurilor prietenoase dumbrăvencii în siturile Natura 2000 și sensibilizarea comunității priviind importanța protejării speciei și schimbarea de atitudine.
Dumbrăveanca are talia unei stăncuțe (lungime: 30-32 cm), cu anvergura aripii de 66-73 cm. Capul, gâtul și partea inferioară sunt albastru turcoaz iar spatele castaniu. În zbor devin vizibile părțile externe ale aripilor, care sunt albastre, cu o regiune violetă în zona umerilor și remigele, care sunt negre.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energykardioclubnoiembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii