La sfârșit de săptămână, Satu Mare se umple cu atmosfera muzicii stradale, începe Street Music Festival

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În acest weekend, orașul se umple din nou cu atmosfera de street music și cu artiști care vor împânzi străzile sătmărene.

În perioada 12-14 iulie suntem așteptați la o nouă ediție a unui renumit eveniment plin de culoare și artă stradală, pentru al zecelea an consecutiv Street Music Festival Satu Mare.
 
La sfârșit acestei săptămâni ne putem întâlni cu artiști și muzicieni renumiți la nivel mondial în diferite puncte ale centrului orașului Satu Mare. În cadrul festivalului timp de 3 zile, în 6 locații diferite, vor sosi 22 de artiști din 12 țări, susținând nu mai puțin de 100 de spectacole pentru publicul iubitor atât din Satu Mare, cât și veniți din alte orașe și țări.
 
Artiști
 
În rândul artiștilor vor fi muzicieni și formații, dar și artiști stradali internaționali și jonglori, care vor oferi spectacole care ne vor tăia respirația. Artiștii sosesc din 12 țări, Argentina, Australia, Brazilia, Cehia, Estonia, Franța, Ungaria, Italia, România, Spania, Elveția și Slovacia, pentru a surprinde publicul cu spectacole și producții artistice și muzicale.
 
Cu ocazia aniversării a 10 ani de Street Music Festival, organizatorii readuc în fața publicului câțiva dintre acei artiști, care s-au bucurat de cel mai mare succes în cadrul evenimentului de-a lungul celor 10 ani, cum ar fi Aliatrix (Cehia), Cezar Habeanu (România), The Fire Ninja (Australia), Martin Harich (Slovacia), Moses Concas (Italia), Kuma Band (Argentina), adevărate favorite ale publicului la edițiile precedente.
 
Cei care vor da culoare orașului Satu Mare pe parcursul celor 3 zile vor fi pe linia muzicală Kuma Band (Argentina), PVC (Franța), Moses Concas (Italia), Martin Harich (Slovacia), Siselabonga (Elveția), Surfin’Clair and The Whisky Rockets (Italia), Joulence (Ungaria), Cezar Habeanu (România). Spectacole cu fireshow vor fi oferite de The Fire Ninja (Australia) și Aliatrix (Cehia). Linia artistică va fi creată de Anna Krazy (Estonia), Nina Theatre (Italia), La Compagnia Beghere (Italia), Diogo Alvares (Brazilia), Mauro Wolynski (Spania) respectiv Ștefan Florescu (România). În curtea Muzeului de Artă, asemeni anilor precedenți, DJii vor asigura atmosfera de excepție. Vineri Dubase și K-Lu, sâmbătă Shorty și Innerstorm, iar duminica New Disorder și Funky Disco.
 
Locații și programe
 
Ceea ce face cu adevărat unic evenimentul Street Music Festival, este că spectacolele se desfășoară în mai multe locații din oraș. În cadrul ediției aniversare, spectacolele muzicale și artistice pot fi urmărite în nu mai puțin de 6 locații, scenele purtând denumirea sponsorilor principali ai evenimentului, astfel: scena principală poartă denumirea de Scena DRÄXLMAIER și se regăsește pe Pasajul Corneliu Coposu. Street Music Festival se mută înapoi în Piața Libertății, unde vor fi amplasate scenele Kreativ, Ecomatrix și TransPink. Scena Yard se va regăsi în curtea localului Red Hat Yard (vechea Breaslă a Cizmarilor), în timp ce zona de relaxare (chill zone) va fi și anul acesta în curtea Muzeului de Artă Satu Mare (cunoscută și sub numele de Casa Vécsey).
 
Spectacolele în anumite locații se vor desfășura în toate cele 3 zilele de festival începând cu ora 19.00 și vor dura până la miezul nopții.
 
Distracție pentru sătmăreni, renume pentru oraș
 
Datorită succeselor edițiilor din anii precedenți, precum și recunoștinței la nivel internațional, Street Music Festival Satu Mare a crescut într-o asemenea manieră, încât sătmărenii așteaptă vară de vară, să descopere ce aduc noile ediții. Totodată, evenimentul a devenit și o adevărată atracție turistică pentru oraș. O altă caracteristică specială a evenimentului este faptul că oferă ocazie de distracție de mare calitate, iar punctul său forte este că oferă diferite tipuri de spectacole, atât muzicale, cât și artistice.
 
Merită să urmăriți paginile rețelelor sociale Street Music Festival pe Facebook și pe Instagram, unde vom comunica în permanență informații de actualitate.
 
Organizat și finanțat de: Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural G. M. Zamfirescu, Asociația Culturală pentru Tinerii din Satu Mare. Sponsor principal: DRÄXLMAIER Satu Mare, Sponsorii scenelor: Kreativ, TransPink, Ecomatrix, Yard. Eveniment susținut de Consiliul Județean Satu Mare.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii