Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată și au fost introduse zona roșie și zona verde

Autoritățile române au actualizat vineri, 14 mai 2021, lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat (zona galbenă) și au introdus și zonele roșii și verzi. Potrivit oficialilor, „lista este diferențiată pe coduri – verde, galben și roșu, exact după incidențele din România. 

Motivul pentru care s-a făcut acest lucru este pentru a nu intra brusc ţări care ne depăşesc cu foarte puţin. 

Dacă este în codul galben, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scutește de carantină”. 

Pasagerii care sosesc în România din țările încadrate în zona verde, cele care nu se regăsesc în zona galbenă sau zona roșie, nu trebuie să prezinte test PCR negativ și nici nu vor intra în carantină. 

Conform noilor reguli, carantina pentru cei care sosesc în România din zona roșie este de 14 zile însă dacă fac un test RT PCR și rezultatul este negativ pot ieși din carantină în cea de-a zecea zi. 

 

Clasificarea țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic, în funcție de rata de incidență cumulată la 14 zile, se realizează în 3 categorii astfel: 

Zona Verde – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mică sau egală cu 1,5; 

Zona Galbenă – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este cuprinsă între 1,5 și 3 la 1.000 de locuitori; 

Zona Roșie – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mare sau egală cu 3 la 1.000 de locuitori. 

 Lista cu țările/teritoriile încadrate în zonele verde, galbenă și roșie, disponibilă mai jos (6 pagini), intră în vigoare sâmbătă, 15 mai 2021.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii