Promisiuni de la ministrul Transportului privind centura municipiului Satu Mare și varianta de ocolire a municipiului Carei

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Centura municipiului reședință de județ, varianta de ocolire a municipiului Carei și proiectul de modernizare a Aeroportului Satu Mare
au fost principalele probleme discutate de către prefectul Radu Bud și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, în cadrul întrevederii pe care au avut-o marți, la București, cu secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ioan Marcel Boloș.
Una dintre concluziile care au reieşit în urma întâlnirilor săptămânale dintre conducerile Instituţiei Prefectului-judeţul Satu Mare, Consiliului Judeţean şi Primăriei municipiului Satu Mare a fost necesitatea discutării şi găsirii unor soluţii cu factorii de responsabilitate din minsterele de resort, în vederea deblocării unor proiecte de importanţă majoră pentru comunitate.
Astfel, varianta de ocolire a municipiului Satu Mare, cunoscută sub denumirea de centura orașului, a fost și ea în discuție. În aceeaşi întâlnire au fost contactaţi telefonic oficiali ai Ministerului Finanţelor Publice pentru a confirma stadiul aprobării finanţării întregului proiect, fapt ce va duce la darea ordinului de începere a lucrărilor la începutul lunii octombrie 2016, astfel încât până în trimestrul II din anul 2017 să se finalizeze proiectul tehnic, în paralel cu exproprierea terenurilor de pe traseu, ceea ce va determina demararea execuţiilor efective în teren în trimestrul II-III din anul 2017.
Varianta de ocolire a municipiului Carei-lucrare executată în proporţie de 90%, achitată în cuantum de 60%, investiția fiind blocată de la începutul acestui an. Această problemă poate fi soluţionată săptămâna următoare (vineri, 9 septembrie 2016), când, la invitaţia secretarului de stat din Ministerul Transporturilor va avea loc o întâlnire la care va participa atât executantul cât şi consultantul lucrării, cărora li se vor comunica soluţiile de continuare a plăţilor, care au fost asumate în discuţiile purtate. Se doreşte finalizarea lucrării până la sfârşitului anului 2016.
Proiectul de modernizare a Aeroportului Satu Mare, în care, în urma consultaţiilor cu oficialii Ministerului de resort s-au emis soluţii pentru finanțarea lucrărilor prin trecerea pe credit cu garanție guvernamentală și acceptarea la fazarea și asigurarea finanțării din fonduri europene. Se dorește finalizarea lucrărilor o dată cu corectarea deficienţelor existente până în prezent.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii