banner draxkmaier satu mare

Asistență medicală pentru peste 20.000 de elevi din municipiul Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Peste 20.000 de elevi din municipiul Satu Mare beneficiază de asistență medicală prin Centrul Social de Servicii Medicale din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Satu Mare, iar în acest sens se fac eforturi constat pentru dotarea și îmbunătățirea activității din cadrul cabinetelor medicale școlare, anunță Primăria Satu Mare.

Nouă medici și 38 de asistenți medicali examinează toţi preşcolarii din grădiniţe, precum și elevii care urmează să fie supuşi examenului medical de bilanţ al stării de sănătate (clasele I, a IV-a, a VIII-a şi a XII-a, ultimul an al şcolilor profesionale şi de ucenici). 

De asemenea, în ultimii trei ani, Primăria Municipiului Satu Mare prin Direcția de Asistență Socială Satu Mare a dotat cu aparatură specifică şi a dat în folosinţă două cabinete stomatologice unde au fost angajaţi trei medici dentişti care asigură tratamentele dentare. În această perioadă se desfășoară examinarea elevilor din clasa a VIII-a, a elevilor din clasa a XII-a, pentru depistarea afecțiunilor cronicizabile și consilierea privind orientarea școlară viitoare. 

Urmează examinarea elevilor din clasa a IV-a, iar în ultimele două luni din anul şcolar în curs, vor fi examinați elevii din clasa întâi.Promovarea sănătății se desfășoară permanent, la fiecare acțiune a personalului medical din cabinetele medicale școlare. Fiecare examen periodic, sau de bilanț al stării de sănătate, fiecare triaj epidemiologic, ca și consultațiile pentru afecțiuni acute, sunt prilejuri de a vorbi cu elevii, cu cadrele didactice și cu părinții despre măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor. 

Pe parcusul anului școlar, personalul medical desfășoară activități ce privesc dezvoltarea deprinderilor ce țin de alimentație și igienă, evidențierea consecințelor ce pot apărea ca urmarea a consumului de tutun și alcool, dependența de tehnologie, cât și prevenirea consecințelor negative pe planul sexualității. 

Toate cheltuielile privind dotarea cabinetelor școlare și a cabinetelor stomatologice, consumabilele, precum și utilitățile sunt acoperite din bugetul municipiului Satu Mare. 

Lista completă a cabinetelor școlare, cu adresele școlilor și programul cabinetelor este disponibilă AICI.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii