Magazine alimentare din Batarci și Drăgușeni, amendate de inspectorii DSVSA Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Inspectorii DSVSA Satu Mare au realizat în această săptămână 93 acțiuni de control.

Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare,supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, unități alimentație publică /terase, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe, unități din zone de agrement.

În urma controalelor efectuate au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, dintre care două amenzi contravenționale în valoare totală de 2.400 lei - 1.200 lei unui Magazin Alimentar din localitatea Drăgușeni (comercializarea produselor alimentare neetichetate conform legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor în vigoare), respectiv 1.200 lei unui Magazin Alimentar din localitatea Batarci (punerea în consum a produselor alimentare într-o unitate neînregistrată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor) și două avertismente pentru doi producători particulari de legume/fructe în Piața Agroalimentară Mare și Micro  17 - Satu - Mare.

Totodată s-a dispus punerea sub sechestru / reținere oficială și confiscată, pentru cantitatea de 120 Kg carne de porc și pasăre,  în valoare totală de 2.296 Lei. Întreaga cantitate de preparate alimentare a fost denaturată și dirijată spre distrugere prin incinerare, într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor în acest scop.

Având  învedere evoluția pe teritoriul României a pestei porcine africane, așa cum am mai informat, carnea proaspătă de porc, carnea preparată sau carnea tocată de porc, precum și produsele din carne care conțin carne de porc nu pot face obiectul transportului particular către alte State Membre, dacă provin din zonele cuprinse în Decizia Comisiei nr. 123/2021, privind  măsurile zoo sanitare de combatere a pestei porcine africane în anumite State Membre ale UE.

DSVSA Satu Mare, recomandă tuturor consumatorilor, ca aprovizionarea cu carne indiferent de specia pe care o preferă, să se facă numai din unități autorizate/înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii