Concurs național | ”Știu și aplic - Securitatea și sănătatea în muncă se deprinde de pe băncile școlii” 

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În programul cadru de acţiuni al Inspecţiei Muncii stabilit pentru anul 2022 este cuprins şi concursul ”Știu și aplic - Securitatea și sănătatea în muncă se deprinde de pe băncile școlii” organizat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei. 

Activitățile de informare prin intermediul concursului au fost implementate pe plan național, timp de 7 ani la peste 3.000 de elevi din toată țara, care acum sunt lucrători.
Informarea elevilor din învățământul liceal și profesional referitor la legislația muncii, dincolo de faptul că este o necesitate atât pentru lucrători cât și pentru angajatori poate contribui ”la consolidarea politicilor naţionale ce vizează dezvoltarea unor sinergii cu alte domenii, printre care și învăţământul”.
Obiectivul principal al concursului îl constituie încurajarea şi atragerea elevilor în activităţi de studiere a disciplinei numită Securitate şi sănătate în muncă, de promovare a acesteia și pentru formarea unei culturi de prevenire în rândul tinerilor din licee și școli profesionale.
De asemenea se urmăreşte conștientizarea profesorilor şi tinerilor elevi, viitori lucrători, asupra riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională de la viitoarele locuri de muncă.
Grupul ţintă este format din elevi de liceu din filiera tehnologică cu profilurile tehnic, servicii, resurse naturale şi protecţia mediului precum şi filiera teoretică, cu profilul real.
Se vor organiza prezentări de echipament individual de protecție, acordarea primului ajutor, modul de acțiune în situații de urgență care pot fi implementate cu succes, dacă plecăm de la premiza că, pentru atingerea scopului propus, demonstrațiile practice sunt esențiale, iar producătorii și importatorii de astfel de echipamente se pot adresa celor care din punct de vedere legal pot lucra (respectiv cei peste 15 ani).
Anul acesta, faza judeţeană a concursului va avea loc în data de 12 aprilie 2022. 
Echipa clasate pe locul I va participa la faza naţională care va avea loc în perioada 13-15 mai 2022 la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” din Iași. 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii