”Sărbători în siguranță!”, o campanie de prevenire a victimizării minorilor

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Campania de prevenire a victimizării minorilor ”Sărbători în siguranță!” este implementată la nivelul Județului Satu Mare de către ofițerii de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare - Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității. 

Desfășurată în perioada 28 noiembrie 2022 – 06 ianuarie 2023, campania are ca obiectiv creșterea gradului de siguranță a populației în raport cu diverse forme de manifestare a infracționalități specifice sărbătorilor de iarnă.
Cele două direcții de acțiune ale campaniei vizează prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și prevenirea faptelor de natură contravențională și penală la regimul articolelor pirotehnice.
Întâlnirile polițiștilor  cu elevii din ciclu gimnazial și liceal din unitățile școlare sătmărene - Școala Gimnazială ,,Ion Creangă”, Școala Gimnazială ,,Constantin Brâncoveanu”, Liceul Tehnologic ,,I. C. Brătianu” Satu Mare și  Liceul Tehnologic Ardud  s-au axat pe domeniul delincvenței juvenile și răspunderea penală a minorului.
Adaptat particularităților de vârstă au fost prezentate exemple concrete din cazuistica instrumentată de polițiștii operativi de săvârșire a unor fapte de natură penală și contravențională la regimul articolelor pirotehnice. Sancțiunile acordate, precum și reglementările legislative au fost abordate cu intenția de a transmite anumite mesaje preventive, dar și de a trage un semnal de alarmă asupra pericolelor existente în momentul deținerii, comercializării și utilizării petardelor, pocnitorilor, bombelor artizanale și artificiilor.
Pentru că sărbătorile de iarnă reprezintă o perioadă în care se poate manifesta o creștere a vulnerabilității populației la o serie de fapte antisociale specifice, precum utilizarea excesivă și neautorizată de articole pirotehnice și infracțiuni contra patrimoniului, demersurile întreprinse de către polițiștii din structura prevenire în cadrul acestei campanii promovează modalitățile de gestionare eficientă a situațiilor de risc.
O prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare în domeniul prevenirii este axată pe domeniul prevenirii victimizării minorilor. În acest context, se vor organiza activități informativ – preventive și în alte medii, în zone în care sunt identificate persoane sau grupuri vulnerabile.

 

sursa: IPJ Satu Mare

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii