Peste 500 de elevi din clasele VII-X , profesori și psiholog - informați despre consumul de droguri: „Drogurile - de la fascinație la dependență”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Peste 500 de elevi din clasele VII-X , profesori și psiholog - informați despre  consumul de droguri: „Drogurile - de la fascinație la dependență”. 

Rotary Club Satu Mare a organizat ieri, în cadrul proiectului districtual „Drogurile - de la fascinație la dependență”, menit să disemineze în rândul tinerilor pericolele imense cu grave consecințe legate de consumul de droguri, întâlnirea cu elevii de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Național „Ioan Slavici”, Colegiul Național „Doamna Stanca”, Colegiul Național „Kolcsey Ferenc”, Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”,   Liceul de Arte „Aurel Popp” și Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș”. 
La această întâlnire au participat 530 de  elevi din clasele VII-X , profesori și psihologi. Prezentarea a fost susținută de Prof. Dr. Cătălin Țone, expert antidrog și antidoping, autor al volumului intitulat „Marijuana, zborul spre iad”, și una dintre vocile cele mai competente în domeniu. 
Tinerii au fost foarte interesați și impresionați de prezentarea făcută, de cazuistica cuprinsă atât în carte cât și în scurtele filme proiectate,  s-au pus întrebări și s-au făcut comentarii și remarci foarte pertinente. La final s-au distribuit exemplare din cartea dlui. Cătălin Țone și materiale promoționale care să le amintească tinerilor despre imensele pericole la care se expun prin consumul de droguri. 
„Dincolo de măsurile legale, judiciare și medicale pe care statul, prin instituțiile sale abilitate, le ia și de pârghiile punitive și de tratament pe care le uzitează, consider că, sunt la fel de importante aceste întâlniri cu tinerii, în care, atât exemplele pozitive ale celor care au reușit să renunțe la consum, cât și, din păcate, cele negative, uneori fatale, au un rol determinant în a convinge adolescenții să nu aleagă calea dependenței”. 
Prevenirea, cunoașterea consecințelor teribile în toată amploarea lor și dialogul sincer sunt instrumente la fel de importante, pentru că, așa cum se poate vedea, post factum,  situațiile devin mult mai complicat de soluționat și, uneori, pot lua o turnură către un deznodământ tragic”, a declarat la finalul evenimentului Prof. Dr. Cătălin Țone, mulțumind în același timp organizației Rotary, cluburilor Rotary București Phoenix, Rotary Club Satu Mare  și Districtului 2241 România și Republica Moldova, Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare și Colegiului Național „Mihai Eminescu”.  
Cu ocazia evenimentului,  au fost achiziționate si distribuite tuturor unităților școlare din județ un număr de 400 de cărți din  volumul „Marijuana, zborul spre iad” în vederea continuării activității de prevenire a consumului în rândul elevilor județului nostru. 

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii