Profesia de polițist, promovată în rândul elevilor de la școala Goga. Vedeta zilei a fost câinele polițist Ares

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Premergător marcării Zilei Poliției Române, în data de 19 martie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare - Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității, Serviciul Acțiuni Speciale și Biroul Siguranța Școlară au fost invitații elevilor din ciclul primar și gimnazial ai Școlii Gimnaziale „Octavian Goga” Satu Mare la un eveniment axat pe promovarea profesiei de polițist. 

Activitățile de sensibilizare și conștientizare desfășurate de către polițiști s-au axat pe creșterea nivelului de informare al copiilor, tinerilor, pe linia implicării în prevenirea situațiilor de risc sau conflictuale în care aceștia pot deveni victime sau, dimpotrivă, se pot transforma în autori ai unor infracțiuni sau chiar agresori care încalcă drepturile celorlalți. S-a urmărit reactualizarea cunoștințelor și o informare corectă, precum și conștientizarea unor aspecte legate de prevenirea victimizării minorilor.
Fascinați de tot ce înseamnă munca de poliție, de echipamentul din dotarea polițiștilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale, participanții au aflat informații legate de modul în care polițiștii acționează în momentul intervențiilor, cele mai multe fiind situații cu risc major, când viața lor este pusă în pericol și când sunt salvați de vigilența lor, de munca în echipă, dar și de echipamentul aflat în dotarea lor. Casca de protecție, scutul, bastonul, cătușele alături de armamentul pe care îl folosesc în intervențiile lor polițiștii au captat atenția și prin simplu fapt că participanții au putut să le vadă, ca într-o expoziție, ba mai mult au putut să le atingă și să le încerce.
Exemplarul canin din dotarea Serviciului Acțiuni Speciale, ARES, a fost atracția principală a evenimentului, participanții răsplătind demonstrațiile acestuia, coordonat de către polițistul responsabil cu dresajul, cu ropote de aplauze și încurajări.
Martori la tehnicile folosite de polițiștii Serviciului Acțiuni Speciale pe linia asigurării și creșterii nivelului de siguranță al comunității – tehnici și procedee de încătușare, de autoapărare, de reacționare în situații agresive (bătaie, scandal, agresor violent cu arme albe etc), participanții au conștientizat mult mai bine mesajele preventive transmise: NU NE FACEM SINGURI DREPTATE!, LA VIOLENȚĂ, NU RĂSPUNDEM CU VIOLENȚĂ! și, mai ales concluzia tuturor: FII PREVENTIV ȘI CONTRIBUIE LA SIGURANȚA TA DE NOTA 10!

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii