alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
SmartThings Banner 735x200 MG RR 01

Vești bune pentru elevi. Plata pentru navetă ar putea fi suportată integral de stat

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ministerul Educației a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență (OUG) prin care elevilor li se va deconta integral naveta.
Ministrul Educației a constatat că „Abandonul școlar reprezintă una dintre problemele cu care se confruntă educația, cauza principală pentru existența acestei situații fiind dată de lipsurile materiale. (...) Lipsa banilor face ca elevii să renunțe la școală, pentru că naveta este costisitoare pentru familie”, scrie ministru pe pagina sa de socializare.
„Pentru că ne dorim ca toți acești copii să vină la școală, și astfel, să își poată contura un viitor mai bun, vom interveni prin adoptarea unei ordonanțe de urgență care să facă posibil decontul integral al navetei elevilor”, a spus Mircea Dumitru, anunțând lansarea în dezbatere publică a proiectului care va schimba situația elevilor navetiști. Se dorește ca minunea să se întâmple din anul școlar 2016-1017. Astfel, conform noii viziuni, „elevilor care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu li se decontează cheltuielile de transport din bugetul local, prin bugetul unității de învățământ la care sunt școlarizați, pe bază de abonament, în limita a 50 km, sau li se asigură decontarea sumei ce reprezintă contravaloarea a 8 călătorii dus întors pe semestru, dacă locuiesc la internat sau în gazdă”.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii