#acces2edu | 15 unități școlare din județul Satu Mare, cu peste 50 de cadre didactice și aproape 1.000 de elevi, s-au alăturat ediției din acest an

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Facem școala atractivă pentru copii - un mediu educațional care inspiră, motivează și implică întreaga comunitate.

Asociația Acces La Viitor, alături de partenerii proiectului: Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare și Clubul Rotary Satu Mare, vă invită la o nouă ediție #acces2edu #go2school, un program educațional pentru reducerea  fenomenului de abandon școlar și promovarea educației în rândul tuturor școlarilor.
Într-o lume în continuă schimbare, școala trebuie să fie mai mult decât un simplu loc unde copiii primesc informații. O școală atractivă presupune un mediu prietenos, interactiv și plin de creativitate, în care copiii vin cu drag, învață cu entuziasm și descoperă noi modalități de a se dezvolta.
Prin #acces2edu oferim copiilor în risc de abandon școlar o motivație să nu renunțe la educație prin cele 20 de biciclete, ce le vor primi școlile beneficiare ale acestei ediții. În plus, aducem bucuria în școlile din județul Satu Mare cu bicicletele statice, premii ale concursului #go2school.
15 unități școlare din județul Satu Mare, cu peste 50 de cadre didactice și aproape 1.000 de elevi, s-au alăturat ediției din acest an. Lor li se alătură întreaga comunitate alături de care vom face școala mai frumoasă și mai îndrăgită. Prin implicarea părinților, profesorilor și membrilor comunității, ne dorim să oferim copiilor un spațiu în care educația se îmbină armonios cu bucuria de a învăța și de a se juca. Facem școala atractivă și pauzele distractive cu „Puterea Bicicletei”, cu scopul de a-i face pe copii să vină mai cu drag la școală.
#go2school este un concurs de mesaje care promovează educația, cu rolul de a crea un mediu educațional stimulativ și inovator, făcând pauzele distractive și pline de bucurie prin bicicletele statice puse la dispoziția elevilor. În perioada 23 septembrie – 4 octombrie 2024, oricine dorește poate da șansa școlilor participante la concurs să câștige o bicicletă statică pentru elevii ei, cu un like la mesajul preferat. Sunt 4 premii puse în joc iar campania se desfășoară pe Facebook, în grupul #acces2edu #go2school.
Apoi, prin activitățile #acces2edu și #all4bike, oferim copiilor aflați în risc de abandon școlar, un impuls să nu renunțe la educație și să revină cu drag la școală. Sunt 10 școli beneficiare ale ediției care vor primi în dar câte 2 biciclete, cu care să-i ajute pe copiii aflați în risc să nu renunțe la educație. Acestea sunt: Școala Gimnazială "Octavian Goga" Satu Mare, Școala Gimnazială "Lucian Blaga" Satu Mare, Școala Gimnazială Căuaș, Școala Gimnazială Cehal, Școala Gimnazială "Gellert Sandor" Micula, Școala Gimnazială "Liviu Rebreanu" Păulești, Școala Gimnazială Turulung, Liceul Tehnologic "Simion Bărnuțiu" Carei, Liceul Tehnologic Ardud și Liceul Tehnologic "Petru Cupcea" Supuru de Jos. Cu cele 35 de școli beneficiare ale edițiilor anterioare, putem spune că vom avea cel puțin 90 de școlari motivați să vină la școală.
Însă pentru a ajunge la Premiul Special, avem nevoie de sprijinul întregii comunități. Sunt 20.000 de kilometri puși în joc, ce trebuie pedalați pentru a fi transformați de sponsori, în Premii Speciale.
1 bicicletă = 1.000 km. pedalați.
În perioada 7 octombrie – 22 noiembrie 2024, oricine dorește poate fi #all4bike și să pedaleze pentru educație.
Invităm toți sătmărenii să se alăture cauzei și să pedaleze, fie pe bicicletele statice, fie pe bicicletele proprii! Traseele realizate și pozele cu km pedalați se vor putea publica în grupul #acces2edu #go2school, de pe Facebook unde zilnic, ținem scorul.
Avem nevoie de:
- 10.000 km la #rotary4bike,
-   2.000 km la #drcoica4bike,
-   2.000 km la #mikecompany4bike,
-   2.000 km la #polipol4bike,
-   2.000 km la #galant4bike,
-   2.000 km la #intermedierism4bike.
Predarea celor 20 de biciclete către școlile beneficiare va avea loc la finalul lunii noiembrie

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii