Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Şcoli fără autorizaţii de securitate la incendiu. Care este situaţia în Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că nu ar trebui să fie lăsaţi copiii în şcoli neautorizate.
"În nicio şcoală neautorizată nu ar trebui să lăsăm copiii astăzi", a spus ministrul.
Potrivit acestuia, din 31.297 corpuri de clădiri în care îşi desfăşoară activitatea unităţile de învăţământ, 2.261 dintre acestea au autorizaţie PSI, iar 4.200 au avize PSI.
În județul Satu Mare se numără 131 unități de învățământ, respectiv 554 de corpuri de clădiri (incluzând aici, pe lângă sălile de clasă, săli de sport și ateliere). Dintre acestea, 87 nu au obținut autorizarea PSI. Potrivit pompierilor, dintre cele 87 de unități de învățământ, 28 au solicitat deja avize, urmând să obțină și autorizația PSI. De altfel, până la data de 30 septembrie se poate depune documentația de securitate la incendiu. De altfel, beneficiarii care au depus, până la data de 30 septembrie 2017, documentația pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu sau au proiecte în avizare pentru finanțare, sunt exceptați de la aplicarea amenzilor, dacă termenul de conformare nu depășește 31 decembrie 2017.
Întrebat ce ar sfătui părinţii ai căror copii merg la şcoală în clădiri nesigure, ministrul a răspuns: "Să nu îşi ducă copiii în şcolile respective".
"Acum o lună am aprobat 2.500 de proiecte pentru reabilitare şi construcţii noi de clădiri. Banii aceştia sunt în bugetele autorităţilor locale, veniţi de la Ministerul Dezvoltării. Fiecare primar îşi organizează licitaţiile pentru construcţie şi dezvoltare. Ministerul Educaţiei este proprietar pe clădirile de la palate şi cluburi. Avem obligaţia ca acela şcoli fără autorizaţie să le reabilităm sau să facem altele noi", a spus reprezentantul MEN.

Lasă un comentariu

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclub7card

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii