Banner blato Livrare1 

Elevii din Doba au participat la activități de educație ecologică

APM Satu Mare a venit în spijinul instituţiilor de învăţământ prin organizarea de activităţi extraşcolare cu caracter ecologic, în cadrul Programului “Şcoala altfel”.

Astfel, APM Satu Mare și-a deschis porțile pentru toate instituţiilor de învăţământ care și-au manifestat dorinţa de a desfăşura activităţi cu caracter ecologic, asigurând familiarizarea cu Complexul de educaţie ecologică din Grădina Romei ”Casa verde” şi cu oportunităţile oferite de acesta precum și prin familiarizarea elevilor cu activitatea APM Satu Mare la sediul propriu, unde specialiștii le-au transmis informații.
În acest context, în data de 26 aprilie, un grup de 30 de elevi ai Școlii Gimnaziale Doba, însoțiți de profesorii Știrbu Dana şi Turturean Florin, au fost intâmpinați la ”Casa Verde” de Farkas Ramona - specialist APM, care le-a prezentat istoricul locației și oportunitățile locației pe care au vizitat-o.
Ora de educaţie ecologică a fost una interactivă, elevii fiind impresionaţi de istoricul clădirii în care se află şi au fost interesaţi de problemele de mediu cu care se confruntă judeţul Satu Mare, abordând în discuţiile purtate în special problema colectării selective şi a biodiversităţii. Ca urmare, Emese Elek - specialist în biodiversitate, a prezentat ariile protejate din judeţ, care, spre surprinderea reprezentanţilor APM Satu Mare, erau foarte bine cunoscute de elevi.
În finalul orei de educaţie ecologică, după ce au primit o serie de materiale informative, Situri Natura2000, elevii s-au familiarizat cu proiectele LIFE: ROLLER şi RAPTORSPREYLIFE implementate de APM Satu Mare, proiecte care au ca scop asigurarea conservării favorabile pe termen lung a biodiversității (a speciilor de dumbraveancă și popândău), prin implementarea unor măsuri de conservare potrivite.

 

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii