Elevii CN ”Mihai Eminescu” participă la un concurs de proiecte. Votează și tu!

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Elevii Colegiului Național ”Mihai Eminescu” s-au înscris în competiția RO SMART în Țara lui Andrei cu proiectul ”Green Tech Lab - Friendly Artificial Intelligence”.

Pentru a vota, intrați aici.
Important: Puteți vota un singur proiect înscris în competiție, din oricare cele 8 domenii ale competiției!
”Proiectul nostru ar putea fi un răspuns la o întrebare care ne preocupă: cum poate colabora Omul cu Inteligenţele Artificiale, în Era Cunoașterii și a Complexității, pentru a atinge un obiectiv comun, acela de a susține strategiile dezvoltării durabile, cu scopul expres de a proteja Planeta Vie, dar și de a le valorifica puterea ca forță pentru binele social? Pe măsură ce privim spre viitor, va trebui să folosim aceste tehnologii pentru a ne modela viața, dar se impune și o schimbare majoră de mentalitate. Propunem crearea unui laborator de cercetare în metodologia Transdisciplinarității experimentale, asociată Studiului Complexității, ca bază practică în domeniul Inteligenței Artificiale, Realitate Augmentată, VR, pentru educația colaborativă, incuzivă, cercetare și eco-inovare / inventică. ,,Green Tech Lab” se dorește un centru educațional emergent, un motor al dezvoltării regionale durabile, cu implicarea societății ( multivârstă) în cercetare (science wit hand for society), o platformă inovativă, care, valorificând experiența și performanțele ”Echipei Multitouchcnme ”, va putea constituie nucleul unui cluster inovativ educațional, asigurând cadrul necesar cercetării, inovării și experimentării, în perspectiva Strategiei Europa 2020 şi potrivit cerinţelor procesului Lisabona. Laboratorul, corelativ al cabinetului multi- touch, va fi un spațiu multifuncțional pentru derularea activităților școlare și extrașcolare. Crearea ,,Green Tech Lab” ar completa procesul de cercetare, realizat pe consolele multi-touch, cu partea practică, în care, elevii pasionați de tehnologia AI ar putea implementa concret conceptele realizate în Computer Art. Ca funcționalitate curriuculară, laboratorul poate fi utilizat la orele STEAM. Extracurricular, ar fi spațiul destinat echipelor de proiecte menționate, dar și în proiectele-deschise pe care le avem în vedere, realizate cu partenerii cu care vom constitui clusterul. Cu ajutorul echipamentelor achiziționate vom putea construi acele AI pe care le-am creat la nivel de design conceptual și machete”, este prezentarea realizată de Liviu Rotaru, Director Colegiul Național ,,Mihai Eminescu”.
În competiția RO SMART sunt finanțate proiecte în care tehnologia e pusă în slujba oamenilor și rezolvă problemele cu care se confruntă societatea, eficientizează consumul de resurse, îmbunătățește serviciile publice, crește calitatea vieții cetățenilor sau reduce cheltuielile pe termen mediu și lung pentru comunitate.
În competiţie se pot înscrie organizaţii neguvernamentale, instituții publice, autorități ale administrației publice locale sau unități și instituții de învățământ din sistemul de stat din orice localitate din România. Persoanele fizice se pot înscrie în competiție în parteneriat cu una dintre entitățile menționate anterior.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii